Този път аз не съм Меси

Кампанията на Барселона за подкрепа към звездата е странна

Динко Гоцев
Динко Гоцев 10:25 ч., 10 Юли 2016
0
2358
GETTY IMAGES

Този път аз отказвам да съм Меси.

Кампанията на Барселона и Adidas излиза извън границите на нормалното и подчертава всичко, което е сбъркано в модерния футбол и ... не само футбол. We are all Leo Messi заля интернет като хаштаг, мото, страници във facebook, колажи в instagram и какво ли още не.

Клубът и концернът, които зависят от имиджа на малкия гений от Росарио, подеха инициативата за солидарност с Лео, който бе осъден на 21 месеца затвор за данъчни измами.

Меси не е правил такива сам, ясно е - за него работи армия счетоводители, сигурно по-многобройна от съотборниците му в Барса. Но също така е ясно, че нещо не е наред, след като вече трети от този тим отива на съд и е признат за виновен.

И ако имиджът на звездата е пострадал - а той несъмнено е - това не е повод Барса да опитва да ни направи солидарни с него.

Какво е посланието тук? Че няма нищо нередно в това, което Меси е направил? Или че има конспирация срещу него?

Малко кухо звучи...

По-скоро не бе лошо клубът и спонсорът на Лео да го посъветват да проговори по темата, а след това да направи някакъв жест на благотворителност, защото за него 4 милиона евро, колкото имат да платят като санкция с баща му, са незначителна сума. Меси е пример, но не и изкупителна жертва.

Затова аз отказвам да съм в играта с #WeAreAllLeoMessi.

Най-добрият футболист в света също е човек, случват му се неща, които не подминават повечето нормални люде по света. А когато е в ситуация като тази с данъците и съда, не е нужно да бъде превръщан в някаква жертва.

Достатъчно голям е да си носи кръста.

Този път аз не съм Меси. Солидарност с Лео, който страда с поредния загубен финал - да.

Но не и с кампания, която е бутафория и типична за един свят, пълен с изкуствена свръхтолерантност и пашкулиране на определени личности.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията