В какъв цвят ще е новият McLaren МР4-30?

Тимът от Формула 1 обяви днес, че ще представи новия си болид за сезон 2015 на 29 януари.

Sportinglife
Sportinglife 16:10 ч., 08 Яну 2015
0
679
McLaren f1

Тимът от Формула 1 McLaren обяви днес, че ще представи новия си болид за сезон 2015 на 29 януари.

В прав текст

2015 е важен сезон за тима на Рон Денис, затова и премиерата ще е класическа – пред журналисти и гости от цял свят.

Колата носи означението МР4-30 и ще бъде показана от пилотите на тима Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо на специална церемония в базата на отбора в Уокинг.

Така британците се отклоняват от традицията в последните години да се показват новите болиди в интернет за по-ниски разходи около презентацията.

Фернандо Алонсо е отново в тима, Honda се завръща във Формула 1, при това като ексклузивен партньор на McLaren до края на предстоящия сезон и походът към челото на класирането може да започне.

Предполага се, че няколко дни преди премиерата ще изтекат първите снимки на новата кола, тъй като тимът ще проведе еднодневен тест за „тв снимки и реклами” на „Силвърстоун”, който на практика ще изиграе ролята на шейкдаун, защото това изпитание е с ограничен пробег до 100 километра.

Малко след премиерата си МР4-30 ще дебютира на първите предсезонни изпитания, които започват на 1 февруари на южната испанска писта „Херес”.

Все още обаче не се знае в какъв цвят ще се появи пред публиката новият болид.

McLaren все още няма основен спонсор, чийто цветове да ползва, а след раздялата с Mercedes използването на стоманено сивия цвят не е задължителен, и без това болидите на тима понякога биваха бъркани с тези на германския тим.

Ако не се намери основен спонсор, много е възможно McLaren да се върне към оригиналния си състезателен и тестови цвят от времето на основателя на тима Брус Макларън – оранжевото.

От тима обясниха, че McLaren може да си позволи да изкара и 2015 без основен спонсор.

Но направиха уговорката, че подобна сделка няма как да е евтина – британският отбор е сред най-успешните в историята на Формула 1 и сега търси компания, която да е готова да плати сериозна сума, за да има „привилегията” да се рекламира на борда на колите, карани от Алонсо и Бътън.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията