Благородство по разградски

Изведнъж в клуба се сетиха за феърплей, но преди 4 години думата не им бе позната

Sportinglife
Sportinglife 12:05 ч., 07 Юли 2016
0
502

Лудогорец планира да излезе с юношеска формация срещу децата от ЦСКА на 10 август, ако изобщо има мач за Суперкупата. Засега изглежда, че ще има.

Отборът на Адалберт Зафиров, който още не е с ясна позиция в трета или втори дивизия, се готви за сезона със слабо известни момчета, повечето в невръстна възраст. Това е ЦСКА на дружеството ПФК ЦСКА АД, което е в несъстоятелност, ако вече сте се объркали.

Та за мача срещу тези юноши, Лудогорец ще пусне неговите. Това се зарече да стори изпълнителният директор Ангел Петричев. И добави думи като "феърплей" в аргументацията на решението.

Добре, благородно и похвално. Но искрено ли е?

Защото преди четири години съдбата даде шанс на Лудогорец да ни докаже, че знае какво е феърплей. Миньор бойкотира решение на БФС и пусна само юноши в мача с Разград. Гостите обаче бяха безпощадни с най-добрите си играчи - 7:0 насред Перник.

Месец по-късно този мач се оказа ключов за първата от петте поредни титли на Лудогорец, защото същият Миньор, вече не бойкотиращ и не с юношите, игра лъвски и би ЦСКА, отнемайки му достатъчно точки, за да го остави втори след тима от Делиормана.

Тогава никой в Разград не реши да прави "феърплей" или да е благороден... В такива ситуации българският футбол е поставял своите клубове и хора неведнъж.

И са показателни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията