Григор Димитров остана без треньор и полетя

Българинът се класира за третия кръг на "Уимбълдън"

Sportinglife
Sportinglife 19:20 ч., 30 Юни 2016
0
1765
GETTY IMAGES

Григор Димитров остана без треньор. Пътищата на българина и аржентинеца Франко Давин са се разделили преди началото на "Уимбълдън".

Новината остана конфиденциална от обкръжението на българина, но бе разкрита от английските коментатори, заети с отразяването на третия за годината турнир от Големия шлем.

Давин е сред сериозните и уважавани имена в занаята. Под негово ръководството Хуан Мартин дел Потро вдигна единствената си титла от Шлема след триумфа над Роджър Федерер на US Open 2009.

Специалистът помогна и на Гастон Гаудио да вземе трофея от Ролан Гарос 2004 преди в Париж да дойде време за ерата "Рафаел Надал".

Тандемът Димитров - Давин обаче не сработи.

Но вместо да даде задна заради рокадата след само половин година заедно с южноамериканския специалист, Григор полетя.

Българинът изигра страхотен мач и победи неудобния французин Жил Симон с 6:3, 7:6(1), 3:6, 6:4 за 3:01 часа, като по този начин се класира за третия кръг в Лондон.

Двубоят се доигра днес, след като снощи беше прекъснат заради дъжд едва във втория гейм, а единствено леки колебания имаше у играта на Григор в третия сет, в който се оказа изоставащ с два пробива и 2:5 и силите му стигнаха да върне само единия.

В третия кръг Димитров ще играе срещу Стийв Джонсън (САЩ).

26-годишният Джонсън е номер 29 в световната ранглиста.

Американецът е спечелил само една титла в кариерата си до момента и е заработил близо 2.6 милиона долара от наградни фондове.

Димитров и Джонсън са си разменили по една победа до момента.

Българинът спечели на "Уимбълдън" през миналата година със 7:6(8), 6:2, 7:6(2), след което загуби на турнира във Вашингтон с 3:6, 6:1, 3:6.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията