Mercedes предлага по-добри условия на Хамилтън

Mercedes планира да предложи на Люис договор за 3 сезона с годишна заплата 20 милиона евро и сериозни бонуси и премии за успехи

Sportinglife
Sportinglife 17:25 ч., 13 Яну 2015
0
398
Getty Images

Новият договор на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Mercedes се оказа важна тема още преди британецът да вземе втората си титла в края на 2014.

Сега Хамилтън е обвързан със световните шампиони до края на 2015 и забавянето при преподписването на контракта успя за известно време да блокира пазара на пилоти във Формула 1.

Още миналата година Mercedes и Люис обявиха, че започват преговори за нов договор, след това обаче те бяха спрени – точно в разгара на битката за световната титла, а забавянето им допълнително натегна ситуацията в преговорите на Фернандо Алонсо с McLaren.

Прогноза

Според информация на Gazzetta dello Sport Mercedes планира да предложи на Люис договор за 3 сезона, от 2016 до 2018, с годишна заплата 20 милиона евро и сериозни бонуси и премии за успехи.

Испанецът успя да се договори с Ferrari за цивилизована раздяла, но изненадващия трансфер на Себастиан Фетел и „повишението” на Даниил Квят от Toro Rosso в Red Bull в рамките на един ден, допълнително сви полезните ходове на Фернандо. Той до последно се надяваше, че Хамилтън може да размисли и да напусне Mercedes, но като резултат се получи само забавяне на преговорите му с Рон Денис.

В крайна сметка Алонсо подписа с McLaren, а Хамилтън и Ники Лауда заявиха, че и двамата искат да продължат да работят заедно, като оставиха договарянето на условията, при които това трябва да стане за 2015 година.

Лауда обясни, че не се притеснява за новия договор на Люис, а Хамилтън допълни, че няма намерение да напуска отбора, с който е взел втората си световна титла.

Сега от Mercedes са готови да възнаградят сериозно усилията на Люис в битката за световната титла.

Според информация на Gazzetta dello Sport Mercedes планира да предложи на Люис договор за 3 сезона, от 2016 до 2018, с годишна заплата 20 милиона евро и сериозни бонуси и премии за успехи.

Всяка победа ще носи допълнителен 1 милион евро на Хамилтън, а спечелването на световната титла – още 5 милиона евро.

Предполага се, че Люис кара и сега за същата заплата, но за доста по-ниски премии.

В края на миналата седмица се появи информация, че Хамилтън иска да започне преговорите с тима от 33 милиона евро годишна заплата, но без промяна на бонусите и премиите.

Може би в Mercedes възприемат политиката на Red Bull да предлагат на пилотите си по-ниски заплати, но по-високи премии.

Последният обаче, при който това действаше беше Марк Уебър, тъй като Себастиан Фетел до края на миналия сезон се състезаваше за 22 милиона евро без премиите. Но пък той не спечели нито едно състезание за годината. Предполага се, че същите пари е получавал и Фернандо Алонсо във Ferrari, както и другият пилот на италианския тим Кими Райконен.

Лауда и Хамилтън обясниха, че не виждат смисъл да бързат с началото на преговорите, а шефът на тима Тото Волф също заяви, че е сигурен, че Люис ще остане.

Преди дни Волф хвърли бомбата като обясни, че ако Люис напусне, претендент №1 за мястото му е Фернандо Алонсо, което не се прие особено добре в McLaren – месец, след като испанецът подписа с британския тим.

Другият избраник на Волф за мястото на Люис е Валтери Ботас от Williams, на когото Тото е мениджър. Самият финландец обаче прогнозира вчера, че най-вероятно през 2015 няма да има оферти към него и той се надява на по-добро представяне с тима на сър Франк.

Информацията за заплатите на пилотите във Формула 1 никога не е официално, но предложението на Mercedes към Люис звучи нормално и може би с леко повишение на заплатата, двете страни ще стигнат бързо до съгласие.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията