Срамен спорт – епизод 10

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 10:20 ч., 26 Яну 2015
0
2883
Getty Images

Добре дошли в света на спортните дивотии за 10-та юбилейна седмица!

Седмица, която започна с едно прозрение на Чичко Кличко – боксьорчето, който в интервю за украинско издание box.sport.ua нарече Кобрата „засранец”, което в превод от руски буквално означава „посерко”.

С месеци аз лично търсех точната дума за нашата „зомби-патриотична истерия”, а Кличкото я намери от раз!

Тайно се надявам, след като националното изхахавяване се кротна, масовката в БГ да е осъзнала тоталния кич в балетните пируети на ринга и чалга-лайвстайла на нашия „засранец”.

Продължаваме напред, защото сме славен (и понякога срамен) народ!

Ако са останали НЕвъзмутени читатели тук, след този мой начален „предателски” коментар, да преминем към двойника на Радо Прашката – Ивайло Петев, който бръкна в някакъв контакт с два пръста и засънува, че препитал Емил Данчев за Димитър Бербатов.

„Селекционерът на татуираните гелове” обяви това пред ТВ7 с думите „Знаете за какъв играч става въпрос, но ситуацията при него си остава същата”!?!?!?

Два дни по-късно Данчев направи Петев за смях, отричайки да е говорил с националния селекционер по какъвто и да е повод!

„Ивайло Петев не е разговарял изобщо с мен. Нито по повод на връщането на Димитър Бербатов в националния тим, нито за нищо. Всичко друго, че сме водили разговори, са слухове“, категорично отсече Емил Данчев.

За рубриката

"Срамен спорт" е авторска рубрика на Васил Громков-VaGro. Сатирата на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата може да намерите на страниците на Sportinglife.bg всеки понеделник преди обяд.

Нула на Един за Радо Прашката 2. А това е само началото!

Друг СРАМЕН герой, реши да се самопредложи на Петев с похвати от детската градина. Фамозният Валери Божинов се закани на Италия с думите: „Мачът с Италия би бил много специален за мен. Искам да ги победим и да оставя следа след себе си. Искам да съм част от националния отбор не само за този двубой. Не желая да се натискам и натрапвам, но мисля, че ако съм във форма, ще ме викат”.

Ето на това му се казва оферта, нали? А после ще поиска Златната Топка, Майкрософт и Вселената. (ЛАЙК) Николета харесва това!

Седмицата не мина и без традиционните сакатлъци. Австралийската голф звезда Робърт Алънби беше пребит и ограбен в нощен бар в Хонолулу на Хаваите, след което бил изхвърлен в близък парк. Робърт смята, че нападателите първо са го дрогирали, а след това са го вкарали в колата.

Да би си голф кротко играло, не би на Хаваите чудо видяло!

Хич няма да те мислим, Робърте!

И .... УРАААААААА! Церемонията по награждаването на футболист №1 на България за 2014 година ще се състои.

Организирането на тържеството беше пред провал, но в крайна сметка фирмата „Дакс Медия”, държаща правата, се е съгласила да спаси положението. Йесссс!

Ние без тази церемония закъде сме? Тя се позабави с 2 месеца (засега), но пък може да е новаторска и да обяви едновременно футболистите Номер 1 и на 2014 и на 2015-та.

Но да видим как вървят нещата в мечтаната Калифорния, Бейби. Там треньорът на девическия отбор по баскетбол на гимназия „Аройо Вали” Майкъл Андерсън бе уволнен. Причината обаче не са слаби резултати, а точно обратното.

От ръководството на гимназията не останали доволни от агресивния стил на игра и уникалната победа със 161:2 над гимназия „Блумингтън”!?!? А сега де!

Само Тити Папазов би проумял такава сложна баскетболна логика. Той си реве и като пада, и като бие.

Една спортна топ-новина обаче, за малко да остане без широк отзвук в родните медии. Кметът на Георги Дамяново (каквото и да е това) инж. Дилян Димитров обяви, че е твърдо решен неговия футболен тим Шурданица да играе домакинските си срещи през пролетта у дома.

Защото през миналата календарна година четвъртодивизионният тим приемаше съперниците първо на стадиона в Смоляновци, а през есента на 2014-та в Благово.

Вие представяте ли си каква невероятна футболна драма се задава?

С подготвени заглавия от рода на „Шурданица мачка в първия си мач пред родна публика” или „Шурданица – една легенда се завърна у дома”. Северозападният футбол рулира! Респект „Щурданица”!

И пак за Тити Сълзата.

Прави, върти, струва, ама гледа да не остане без работа човекът. Поредната нова идея за спасяването на баскетболния отбор на „Левски” (понеже без него за Тити свършва Вселената) е свързана с шоу в недомислената „Арена Армеец”.

В това шоу един срещу друг щели да застанат баскетболисти и футболисти на „синия” клуб. И най-вероятно чрез кълбо напред и челни стойки да се събират пари от билети.

Тити „Тиърса” набързо калкулира и печалбата: „Не е нереалистично да дойдат 10 000 души, които да платят по 10 лв. Ясно е, че трябва да се измисли добър сценарий”. Ехххххх, Цецо, Цецо, шта радиш у Србско, брате? Папазов тук няма пукнат грош без тебе и се чуди каква дивотия да измъдри! Не си прав, Цецо!

Но нека се порадваме и на спортните срамотии от поредицата „Богатите също плачат”.

Турнето на Байерн в Катар и Саудитска Арабия е завършило със скандал, разкриха немските медии. Баварците се отдали на поредния си гуляй след победата с 4:1 над саудитския „Ал-Хилал”, но въпреки обещанието да допуснат и играчите на домакините на купона, нищо такова не се е случило.

Шефът на „Ал-Хилал” принц Абдулрахман бин Мусаид заявил: „Поведението на Байерн е неприемливо и безсрамно!”. Прав е Абдулрахманинът. Аз да съм на негово място бих купил баварците на момента за наказание и бих ги произвел в чин „харемни евнуси”.

Да видят те, как ще купонясват безарабно!

В същото време мишки загризаха други баровци, озаглавени Манчестър Юнайтед. Поредната санитарна инспекция на стадионите във Висшата лига се шашардисала при огледа на „Олд Трафорд”.

От Джери (на Том) до Мики Маус и родата им се прескачат по терени, трибуни и дори треньорските офиси на Луис ван Гаал и неговия екип. Спасение няма!

Сега чат ли сте, защо след Бербатов, нито един нашенски футболист НЕ ИСКА да рита за „Юнайтедските манчестърци”? Страх от мишки, братя и сестри!

А вие знаете ли коя е Хоуп Соло?

Онази с изтеклите в Интернет порноснимки от личния й телефон. Това е националната вратарка на отбора на САЩ по женски футбол. Та, тя се забърка в поредните срамни изцепки и я изгониха от футбола през миналата седмица.

Хоуп и съпругът й налетели да бият полицаи пред хотел в Лос Анджелис. Преди това семейството си устроилогонка с ченгетата, които искали да ги спрат за проверка.

А те милите, били намотани яко с алкохол, само четири пъти над допустимото за щата. Вратарката вече бе изхвърлена за 30 дни от националния обор, след като се сби със сестра си и племенника си.

Имаше и допинг скандал около нея, та нека обобщим за милиарден път:

Жените нямат нищо общо с футбол, режисура и вдигане на тежести!

Нека да не вървим срещу природата, моля ви!

И за финал, оня весел залог на ирландската букмейкърска компания „Бойлспорт”, която пусна залози за това коя ще е следващата любов на португалеца Роналдо.

След като „овдовя” от Иринка Рускинка, на Кристианото му се търси нова банкнотопрахосмукачка.

Най-ексцентричният залог обаче е Кристиано да започне интимна връзка с Лео Меси, а коефициентът за това е 251.

Може да звучи идиотско, ама онази снимка от церемонията за Златна Топка 2014, все ми е пред очите.

На нея Кристиано опипва по бедрото Меси ... !?!?!? Не го е СРАМ! :)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията