ЦСКА май толкова си може

Отборът се нуждае от шокова терапия, за да не се върне в лятото на 2013 година

Джони Кейджов
Джони Кейджов 16:10 ч., 16 Март 2015
0
650
Lap.bg

Три мача, три загуби, нито един гол. Ако някой на „Българска армия” си е мислил, че така ще започне 2015 година, със сигурност би се ощипал, за да се събуди от най-страшния кошмар.

Но това е истина и реалност.

Страшно е да играеш симулативно. Но по-страшно е, ако това са ти възможностите. Гледайки изражението на Стойчо Младенов след мача, то май наистина ЦСКА бе точно толкова слаб, колкото всички видяха – на трибуните и по телевизията.

Ботев победи "безопасната игла" ЦСКА

"Канарчетата" се класираха за горната шестица

Нито един точен удар, безхаберие и в защита, и в нападение. Вратар без вратарски качества.

Какво се случи с ЦСКА?

В началото на годината заприлича на нормален клуб. Рано уреди селекцията, организира лагер със сериозни контроли. 40-те дни в Турция бяха заради липсата на финанси за още едни самолетни билети. Но всеки от „звездите” можеше да отиде и до Щатите, ако пожелае през определените почивни дни.

На турска земя ЦСКА игра прилично срещу доста по-силни отбори от Ботев и Локомотив (Сф) например.

И тогава? Виновен ли е треньорът?

Както Младенов сам каза, той ще обере пешкира. Така е по света. По-лесно е да смениш един треньор, отколкото цял отбор. От друга страна раздяла – без значение дали като уволнение или оставка, ще остави ЦСКА съвсем в безтегловност.

До края на първенството остават 10 мача. Младенов е доказвал, че може да се справи с кризисни ситуации. Той все в такива и влизал в ЦСКА преди. А сега се постави или по-точно го поставиха. При всички положения най-добрият е вариант е Стойчо най-малко да изкара до края на сезона. И каквото сабя покаже.

Петър Манджуков обяви, че се оттегля от клуба

Акционерът в ЦСКА Петър Манджуков заяви, че в петък е депозирал оставката си заради несъгласие с клубната политика на ЦСКА.

"Ако бях останал, щях да бъда в конфликт с основния акционер Александър Томов.

Заплащането на треньорския състав на ЦСКА е в пъти по-голямо от това на Лудогорец например.

Заплащането на футболистите на ЦСКА е доста по-голямо от това на Локомотив (София) или Ботев (Пловдив). 

Има много странни обяснения на Стойчо Младенов за безхаберието, с което играе ЦСКА. Никога не съм поставял въпроса за уволнението на Младенов.

Заплащането трябва да бъде според резултатите. Сега очаквам Младенов да каже, че Манджуков е виновен. На Младенов все странични фактори са му виновни.

Над 14 милиона лева са разходите на ЦСКА за миналата година. Не ги виждам тези огромни суми къде са отишли".

Манджуков сподели още, че е вложил два милиона лева лични пари в ЦСКА, като отделно е привлякъл и друг акционер в клуба.

В клуба всичко се разруши.

Оказа се, че големият финансов гръб на Петър Манджуков всъщност е заем със сериозна лихва. Ако това е любов към ЦСКА, здраве му кажи. Освен това още преди да започне черната серия от трите кошмарни мача бизнесменът настоявал за уволнението на треньора, защото в Лудогорец Георги Дерменджиев взимал по-малко пари...

Окей, явно Маджуков си говори често с Кирил Домусчиев и знае треньорските възнаграждения.

Но дали е погледнал и другата ведомост – за заплатите на играчите. Според официалната информация, извадена в сайта на ЦСКА, Стойчо получава 20 000 лв. месечно. Съвсем прилично дори за родните стандарти и тези на ЦСКА.

Проблемът е, че Манджуков очевидно е гледал на клуба като на бизнес, а не като спасител. След интервюто му трудно някой ще му повярва и ще припознае фамилията като свята за ЦСКА.

За Александър Томов всичко е казано, а козината не се мени. Като на вълк.

Томов прави фокуси, с които излиза от кризисни ситуации. Сега ще видим дали ще спаси лиценза без заема от Манджуков.

Заплати и премии на футболистите отново са забавени. Някои казват, че играчите нямало право да плачат за бонусите си. Да, ама не. Всеки служител работи за парите, които е договорил.

И когато не ги получава, тонусът му пада. А Томов не само ги е обещал в началото на сезона или след някое вечно дерби, а не спира да казва „утре” при всяка среща. Т.е. задълбава в лъжата.

От първото място в класирането ЦСКА може да се върне в лятото на 2013 година, когато бе пред тотален разпад.

Без ръководство, без финанси, без треньор и без отбор. Но може да стане и другото. Шоково стягане на редиците, победа срещу Берое, вдигане на самочувствие и напред към Разград. Математиката е точна наука и казва – ако ЦСКА спечели 10 мача до края на първенството, ще стане шампион. За съжаление това е само математика.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията