Победен марш за Топ 4 в Индиън Уелс

Серина Уилямс – Симона Халеп е първият полуфинал при жените

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 19 Март 2015
0
180
Getty Images

Първите четирима поставени при мъжете продължават победния си поход на турнира в Индиън Уелс.

Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри постигнаха победи с 2:0 сета на осминафиналите.
Федерер, четирикратен шампион от първия за годината Мастърс, се поздрави с юбилейната си победа №50 в калифорнийската пустиня.

Маестрото прекъсна порива на 22-годишния представител на домакините Джак Сок след 6:3, 6:2. Федерер спечели 86% от точките си на първи сервис и проби на три пъти младия американец, като не му позволи нито веднъж да стигне до точка за пробив.

В 15-то си участие в Индиън Уелс за швейцареца предстои четвъртфинал срещу Томаш Бердих, който пречупи Лукаш Росол с 6:2, 4:6, 6:4 в изцяло чешки сблъсък.

Далеч по-трудно бе за Новак Джокович, който влезе сред последните осем след 6:4, 7:6(5) над Джон Иснър. Един пробив реши първия сет, а във втория се достигна до дежурния между двамата тайбрек, в който Джокера показа по-стабилни нерви.
Така в спор за място на полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу Бърнард Томич, който взе дербито на Австралия с Танаси Кокинакис с 6:4, 4:6, 6:4.

Джокович и Томич са се срещали три пъти на ниво ATP, като и в трите случая победител е бил сърбинът. Австралиецът има само един спечелен сет срещу световния №1 - на Уимбълдън 2011.

Рафаел Надал премина експресно през Жил Симон за 6:2, 6:4 за малко повече от час и четвърт. С подобен резултат испанецът надигра Доналд Йънг в третия кръг, но срещу французинът представянето му бе далеч по-убедително.

На четвъртфиналите ни очаква интригуващ сблъсък с Милош Раонич, който отстреля екзекутора на Григор Димитров Томи Робредо с 6:3, 6:2 за 66 минути. Канадецът наниза само 6 аса и вкара едва 48% първи сервис, но това по никакъв начин не го притесни.

Четвъртият поставен Анди Мъри не остави особени шансове на Адриан Манарино за крайното 6:3, 6:3. Шотландецът бе сериозно затруднен единствено на старта, когато допусна пробив и изостана с 2:3, но така и не даде нов гейм на съперника си до края на сета, а във втория спечели още на два пъти подаването му.

Добрите новини за Анди не спират дотук. Той ще спори за място на четвъртфиналите с Фелисиано Лопес, който изненадващо елиминира Кей Нишикори след 6:4, 7:6(2). В тайбрека опитният испанец дръпна с 5:2 след две непредизвикани греши на японеца и не изпусна шанса си.

Серина Уилямс - Симона Халеп е първият полуфинал при жените. След като румънката първа си осигури място сред последните четири след победа с 5:7, 6:1, 6:1 над Карла Суарес Наваро, мястото си подпечата и световната №1.

Серина бе още по-убедителна и преодоля намиращата се в страхотна форма през този сезон Тимеа Бачински със 7:5, 6:3. Швейцарката, №26 в световната ранглиста, спечели турнирите в Акапулко и Монтерей, а в началото на 2015-а игра финал в Шънджън.

Световната №1 и Симона Халеп, която е №3 в ранглистата, са се срещали път пъти, като румънката има само една победа. Тя дойде в груповата фаза на Шампионата на WTA в Сингапур миналата година, но само няколко дни по-късно Серина взе реванш с успех на финала на надпреварата.

Другият полуфинал ще бъде определен тази нощ от сблъсъците Йелена Янкович - Леся Цуренко и Флавиа Пенета - Забине Лисицки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията