Раонич спря Надал в Индиън Уелс

Халеп – Янкович е финалът при жените

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 21 Март 2015
0
219
Getty Images

Милош Раонич отрази три мачбола, постигайки първата си победа над Рафаел Надал. Канадецът надигра световния №3 с 4:6, 7:6(10), 7:5 и се класира за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс, където го очаква Роджър Федерер.

Раонич прекъсна перфектния баланс на Надал, който никога не бе губил от канадец, и достигна до петия си полуфинал на турнир от сериите Мастърс.

Раонич бе пробит за първи път в тазгодишното издание на турнира за 2:1, след което Надал затвори първия сет за 36 минути. Милош устоя на три точки за спечелването на мача от страна на Надал, за да вкара двубоя в решителен трети сет.

Безценен пробив за 6:5 реши интересния сблъсък в полза на една от "младите пушки" във веригата. Канадецът наниза 19 аса и отрази 6 от 7 брейкбола, до които достигна Рафа по време на битката, която продължи три часа.

Роджър Федерер разгроми Томаш Бердих с 6:4, 6:0 и се класира за десетия си полуфинал в калифорнийската пустиня. Федерер проби за 4:3 в първия сет, което се оказа напълно достатъчно да вземе аванс от 1:0 за 40 минути.

Във втората част Бердих не успя да спечели нито гейм и Маестрото приключи всичко за общо час и 8 минути.

"Това не е просто победа, а още една над играч от Топ 10. И то срещу Бердих, който ме затрудняваше през последните години", заяви швейцарецът.

Федерер изигра силен мач, в който пласира 21 печеливши удара, спечели 88% от точките си на първи сервис и не бе изправен пред нито една точка за пробив от съперника.

Статистиката преди полуфинала с Раонич е изцяло в полза на Маестрото - 8:1 победи. За последно двамата се срещнаха на турнира в Бризбейн в началото на годината, когато швейцарецът се наложи с 6:4, 6:7(2), 6:4.

При жените голямата новина е отказването на Серина Уилямс, която не излезе срещу Симона Халеп заради контузия в дясното коляно.

С отказването на световната №1, румънката се класира за втори път в кариерата си за финал на турнир от престижната категория "WTA Premier Mandatory" и в неделя ще се опита да грабне най-ценния си трофей до момента.

Досега румънката е печелила единствено титли от по-ниската категория "WTA Premier 5", като това се случи на турнира в Доха през изминалия сезон и на този в Дубай преди няколко седмици.

На финала в Индиън Уелс румънката ще се изправи срещу шампионката от 2010 г. Йелена Янкович, която обърна с 3:6, 6:3, 6:1 Забине Лисицки и сложи край на серията от близо 11 месеца, в които не бе играла финал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията