Победи за Федерер и Надал, Бушар последва Шарапова

Раонич срещу екзекутора на Григор

Sportinglife
Sportinglife 14:05 ч., 18 Март 2015
0
337
Getty Images

Роджър Федерер и Рафаел Надал очаквано се класираха за осминафиналите на турнира в Индиън Уелс след победи съответно над Андреас Сепи и Доналд Йънг.

По този начин швейцарецът взе реванш от тенисиста, който го елиминира на Australian Open през януари, записвайки победа с 6:4, 6:3.

Маестрото пласира 6 аса и общо 19 печеливши удара, но се възползва от само 3 от 12 възможности за пробив в мача, който продължи час и 22 минути.

"Не мисля, че и двамата играхме много добре в този двубой. Имахме проблеми с условията, с топките. Беше трудно да контролираме ударите си. Това беше един от тези мачове, които се радваш, че е свършил", коментира миналогодишният финалист Федерер.

Следващият му съперник ще е Джак Сок, който обърна Роберто Баутиста Агут с 3:6, 6:3, 6:2 и достигна до дебютния си осминафинал на турнир от сериите Мастърс.

Сок реализира пет от деветте брейкбола, които имаше. До момента американецът спечели всичките си мачове в Индиън Уелс в три сета, надигравайки последователно Йен-Хсун Лу, Жил Мюлер и Баутиста Агут.

Третият в схемата Надал се справи без особени затруднения с американеца Доналд Йънг с 6:4, 6:2 за 80 минути, след като реализира шест пробива в подаването на съперника.

Двубоят не предложи тенис от най-високо качество и бе изпълнен с много грешки и от двамата тенисисти, но разликата в класите си каза думата.

Испанецът ще срещне Жил Симон в спора за място на четвъртфиналите, след като французинът елиминира квалификанта Михаел Берер с 6:2, 7:5.

Чехът Томаш Бердих се нуждаеше от само 72 минути за успеха с 6:4, 6:2 над Стив Джонсън. В четвъртия кръг полуфиналистът от 2013 година Бердих ще срещне сънародника си Лукаш Росол, който спаси един мачбол при трудната победа над холандеца Робин Хаазе с 6:4, 6:7(4), 7:6(3).

След като елиминира Григор Димитров, на осминафиналите, Томи Робредо ще срещне друг от "младите пушки" в тура - Милош Раонич. Канадецът се наложи над Александър Долгополов със 7:6(2), 6:4.

Двамата имаха само по две точки за пробив на подаването на съперника, но Раонич беше този, който успя да реализира решителен брейк във втората част. Така той достигна до четвъртия кръг за трета поредна година.

Раонич наниза 12 аса по време на мача, който продължи близо час и половина.

При жените отпадането на Шарапова от миналогодишната шампионка Флавиа Пенета бе голямата новина, но не бе само тя.

Италианката ще играе на четвъртфиналите срещу Забине Лисицки от Германия, която елиминира номер 25 в схемата Каролин Гарсия с 6:4, 6:4.

Водачката в схемата Серина Уилямс също имаше проблеми, но все пак стигна до обрат срещу сънародничката си Слоун Стивънс с 6:7(3), 6:2, 6:2.

Квалификантката Леся Цуренко поднесе другата голяма изненада за деня след обрат срещу номер 6 в схемата Южени Бушар с 6:7(5), 7:5, 6:4.

Бушар сервираше за мача при 5:4 във втория сет, а след това пропиля аванс от 4:1 гейма в третия и загуби. Цуренко ще срещне на четвъртфиналите Йелена Янкович (Сърбия), която също навакса изоставане от 1:3 в решаващия трети сет при успеха над швейцарката Белинда.

Тимеа Бачински се наложи над украинката Елина Свитолина с 4:6, 6:1, 6:1 и й предстои двубой със Серина Уилямс.

Номер 3 в схемата Симона Халеп надделя над Каролина Плишкова с 6:4, 6:4, а а следващата й съперничка ще бъде 12-ата в схемата Карла Суарес Наваро, която победи британката Хедър Уотсън със 7:6(5), 3:6, 6:1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията