Ръсел Кроу за Лийдс: Започвам да ставам нетърпелив

"Искам "бялата армия" отново да марширува победно", заяви звездата

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 20 Март 2015
0
1037
Getty Images

Холивудската звезда Ръсел Кроу обмисля да инвестира във футболен клуб Лийдс. Това е голямата новина около йоркшърския клуб през последните седмици, а актьорът не отрече, че може да помогне на отбора на сърцето си, но и не потвърди слуховете.

Кроу бе гост в "BBC Five Live show" в четвъртък вечерта.

"Желая успех на Лийдс, защото вече ставам малко нетърпелив", заяви роденият в Уелингтън, Нова Зеландия Кроу. 

Той натрупа опит в управлението на спортен клуб като съсобственик на австралийския ръгби тим South Sydney Rabbitohs.

"Гледам много мачове и не пропускам Match of the Day", каза Кроу. 

Пропадането на Лийдс

Лийдс е на 12-то място във временното класиране на Чемпиъншип и доста далеч от плейофната зона - на 14 точки зад шестия Брентфорд.

Йоркшърци напуснаха Висшата лига през 2004 г., когато изпаднаха заедно с Лестър и Уулвърхемптън. Лийдс игра дори три сезона в първа лига (третото ниво на английския футбол).

"Обичам Лийдс и му желая успех, но както 99.9 процента от феновете ставам малко нетърпелив."

"Някои от вашите слушатели вероятно знаят, че притежавам отбор по ръгби. Той също е мой любим тим от дете и газеше наред, когато бяп малък. Но постепенно отборът затъна и преди девет години извадих пари и купих клуба."

Успехъх на Rabbitohs не закъсня и отборът спечели първата си шампионска титла от 43 години насам, след което се наложи над St Helens и покори и световния връх.

"Стъпка по стъпка нещата вървят. Променяме културата, манталитета, търговската политика. Направихме промени в състава, в треньорския щаб и в администрацията.

От затънал клуб се превърнахме в основен фактор и боеспособен отбор, който в момента не само е шампион, но и доминант", обясни Ръсел Кроу.

Успехите на Лийдс

Лийдс е един от славните клубове на Острова. Три пъти е ставал шампион на страната, а по веднъж е печелил ФА къп и Купата на лигата.

Има финал за КЕШ и КНК и два пъти е печелил Купата на панаирните градове (Купа на УЕФА).

"Научих много през тези 9 години. Ще ми достави огромно удоволствие "бялата армия" на Лийдс да започне да марширува отново победно. Мечтая да се върнем във Висшата лига, където ни е мястото."

Италианецът Масимо Челино, който купи Лийдс от Gulf Finance House Capital през декември миналата година, бе принуден да се оттегли от управлението на йоркшърския клуб.

Това стана факт, след като се доказа, че 59-годишният бизнесмен е разследван за данъчни измами в Италия.

Челино обжалва санкцията на Футболната асоциация и случаят вероятно ще стигна до независим трибунал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията