Серина Уилямс: Не вярвах, че ще успея

Мария Шарапова: Трудно е, но ще го превъзмогна

Sportinglife
Sportinglife 18:20 ч., 31 Яну 2015
0
433
Getty Images

"Прекрасно е да седна пред вас като шампионка. Действително не очаквах, че ще успея, но чувсвото е отлично", с тези думи Серина Уилямс зае мястото си за срещата с представителите на медиите след спечеления финал с Мария Шарапова в Мелбърн.

"Мачът определено беше труден във втория сет. Мария започна да играе доста по-добре и стана доста по-агресивна. От своя страна аз бях по-пасивна и просто опитвах да връщам топката. Но същевременно започнах и да сервирам по-добре, което много ми помогна. Стана доста интересно по едно време. Пропуснах да реализирам някои лесни удари на ретур през втората част", сподели световната лидерка.

"Когато загрявахме, започна да вали леко. Нали знаете - чудиш се вали ли, не вали ли. После спря и всичко беше наред. После обаче се усили и трябваше да пуснат покрива. Както и да е - всичко се разви добре за мен", коментира прекъсването на мача Серина.

Тя сподели, че леко се е притеснила след изпуснатия мачбол, като дори си е помислила за миг, че няма да успее да спечели турнира, но след това е повикала на помощ сервиса си. И действително приключи мача с ас.

Серина вече има 19 титли и е на втора позиция във вечната ранглиста, но не крие, че мечтае да достигне Щефи Граф, която е с 22 и е рекордьорка в Оупън ерата.

"Ще бъде страхотно да спечеля 22 титли от Големия шлем. 19-та не дойде никак лесно и преминах през толкова много препятствия през последните две седмици. Не очаквах да съм тук толкова дълго - до самия край и да триумфирам."

"В подобни мачове се чувствам по-нервна. И на US Open миналата година, и сега, бях по-нервна от обикновено. По принцип не е така и знам, че финалът е мач, който трябва да спечеля, но чувствах напрежение последните два пъти. Направих някои грешки, които обикновено не допускам", обясни още Серина.

Накрая тя отдаде заслуженото и на треньора си Патрик Муратоглу: "Помогна ми неимоверно много. Има случаи, в които играчите не си вярват достатъчно. И при мен се случва. Но той винаги е насреща и през последните две седмици направи неща, които никога не е правил, само и само да ми вдъхне увереност. Преди всеки мач чертаеше страхотна стратегия какво да правя и какво да очаквам, и как да играя по-добре."

След нервите, които изхаби на корта, подгласничката Мария Шарапова изглеждаше преодоляла разочарованието от загубата.

"Винаги е трудно да стигнеш до финала на даден турнир и да се прибереш вкъщи с по-малкия трофей. Без значение как си играла, без значение от резултата, винаги е трудно, но ще го преодолея", заяви приятелката на Григор Димитров.

"Трябваше да сервирам по-добре в тайбрека, защото й беше по-удобно да играе на втория ми сервис. Посрещаше агресивно и стигна до няколко уинъра от ретур. От друга страна една от най-силните й страни е нейният сервис. Той я е измъкнал от доста тежки ситуации, където съперничките просто не могат да стигнат до топката. Трябва да се примириш с това и да се опиташ да влезеш в следващата точка, но аз нямах много такива шансове", обясни рускинята.

"Исках да се боря за победата и да направя всичко по силите си, за да остана в мача. При последния сервис нямах много шансове да стигна до топката. Когато имах шанса да започна по-дълга размяна на удари днес се справих доста добре, но имаше много важни точки, които приключваха след сервис или на втория удар", добави тя.

"Днес имаше ситуации, в които прибързах и направих грешки, но те бяха доста по-малко спрямо предишните ми мачове със Серина. Ако продължа да стигам до възможности да играя срещу нея, ще имам шанса най-накрая да я победя", вярва Мария, която инкасира 16-ти пореден неуспех срещу световната №1.

"Обичам битката на корта. Трудно е след края на мача да си от губещата страна, но въпреки това обичам битката и качествения тенис. Много по-добре е да си част от него, отколкото да го гледаш по телевизията", завърши Шарапова.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията