Кобе Брайънт аут за девет месеца заради контузия

Очаква се Кобе да бъде готов за следващия сезон

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 30 Яну 2015
0
86
Getty Images

Девет месеца ще отсъства от терена суперзвездата на ЛА Лейкърс Кобе Брайънт. Заради разкъсан мускул на дясното рамо в сряда баскетболистът претърпя и операция. Хирургическата интервенция бе извършена от докторите Нийл ЕлАтраш и Стив Ломбардо в клиника Кърлан-Джоби.

"Очаквам Коби да се възстанови напълно и ако всичко премине както трябва, той ще е готов за старта на следващия сезон," обясни ЕлАтраш.

Следващият сезон трябва да е 20-ти в кариерата на Брайънт, а в него той трябва да получи 25 милиона долара.

„До колкото съм чувал травмата е доста болезнена, а възстановяването е дълго”, допълни треньорът на „езерняците” Байрън Скот.

За Кобе това е третият пореден сезон, който не завършва заради контузия. През 2013 г. той имаше проблем с ахилесовото си сухожилие, година по-късно контузи коляното си и изигра само шест срещи.

През този сезон ветеранът изигра едва 35 срещи, в осем остана извън състава и получи почивка. Така от общо 164 мача, изиграни от Лейкърс през последните две години, Кобе е участвал в едва 41. Въпреки това Скот заяви, че очаква с нетърпение завръщането на звездата.

„Той все още е един от най-добрите играчи в Лигата. И ако пресата продължава да твърди, че за него това е краят, само ще го мотивира да бъде на още по-високо ниво”, обясни Скот.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията