Пет от пет за Полша срещу Русия

Три отбора на върха в класирането на Световната купа

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 10 Сеп 2015
0
219
Fivb.org

Световните шампиони по волейбол – тимът на Полша записаха пета победа за 2015 г. срещу Русия в изиграните между двата тима пет мача.

Първите четири двубоя двата състава изиграха по време на Световната лига, последният бе във втория ден на Световната купа. На турнира в Япония „дружина полска” се наложи с 3:1.

Новият треньор на Русия Владимир Алекно опита да изненада съперника, залагайки на Дмитрий Мусерски като диагонал в началото.

Подобен тактически ход специалистът използва и по време на предишния си престой начело на тима – олимпийските игри в Лондон. Тогава Русия спечели златните медали.

В Япония обаче той даде резултат само в първия гейм, спечелен след оспорвана игра в края му – 28:26.

Ключов за обрата се оказа вторият гейм, в който полските волейболисти се наложиха с 27:25, въпреки няколкото възможности за Русия да стигнат до победа и да поведат с 2:0.

В оставащите две части въпреки тактическите промени направени от новия треньор на Сборная Владимир Алекно, тимът не успя да намери противодействие на световните №1 и отстъпи с 1:3.

Най-резултатен за победителите бе Бартош Курек с 25 точки. За Сборная с 20 завърши Дмитрий Мусерски.

Резултати, ден 2

Австралия – Италия 0:3

Венесуела – Аржентина 2:3

Египет – Канада 2:3

Тунис – Иран 1:3

Полша – Русия 3:1

САЩ – Япония 3:1

Програма, ден 3

Италия – Египет

Иран – Венесуела

Канада – САЩ

Аржентина – Полша

Русия – Тунис

Япония - Австралия

„Щастлив съм от този успех. Това бе първият ни голям мач на турнира и ние го спечелихме. В началото бяхме изненадани от тактическите промени направени от Владимир Алекно. Определено не бяхме съвсем подготвени за тях.

Но като цяло двубоят бе тежък. Доволен съм, че моите играчи показаха характер. Притеснен съм за състоянието на нашия разпределител Гжегож Ломач, който получи контузия. Надявам се, че той ще бъде в състояниие да играе преди края на този турнир”, коментира след успеха треньорът на Полша Стефан Антига.

„Вторият гейм бе ключов. Длъжни бяхме да го спечелим и да поведем убедително. Не се получи и се стигна до този обрат. Това определено бе повратен момент в двубоя. Той позволи на Полша да прибави нещо мъничко в своята игра, в това число и чисто психологически. Но като цяло спечели тимът, който допусна по-малко грешки и ги поздравявам за това”, анализира наставникът на Русия Владимир Алекно.

„Лондонският вариант този път не сработи”, бе общото мнение на руските медии след сблъсъка. Анализаторите предупредиха, че загубата от Полша означава, че до края на турнира Русия не може да си позволи други поражения, ако иска да стигне до някое от първите две места и олимпийска квота още на този турнир.

След втория ден на турнира в Япония в челото на класирането с пълен актив от победи са три отбора – САЩ, Италия и Полша. Трите състава имат по шест точки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията