И Италия с поражение на Световната купа

САЩ и Полша единствени непобедени в Япония

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 12 Сеп 2015
0
616
GETTY IMAGES

Още един от фаворитите за първите две места на Световната купа по волейбол допусна поражение. След Русия загуба в актива си записа и тимът на Италия. След три поредни победи „адзурите” отстъпиха на САЩ с 0:3.

Резултати и програма

Резултатите

САЩ – Италия 3:0

Полша – Иран 3:2

Австралия – Египет 3:2

Тунис – Венесуела 2:3

Русия – Аржентина 3:1

Япония – Канада 3:0

 

Програмата за неделя

Египет – САЩ

Венесуела – Полша

Аржентина – Тунис

Иран – Русия

Италия - Япония

Така единствените два отбора, които все още нямат загуба останаха американците и световните шампиони от Полша. „Дружина полска” обаче има точка по-малко, тъй като спечели с 3:2 срещу Иран и прибави само две точки към досегашния си актив.

Италианците започнаха слабо двубоя си срещу САЩ и лесно загубиха първата част с 18:25. След това обаче „адзурите” коригираха изявите си на полето и бяха на крачка от по-добро представяне. Двубоят ще се запомни и с краткото прекъсване в третата част когато американците оспорваха броя на резервите използван от Италия. Паузата обаче се отрази по-зле на „адзурите”, които в последствие позагубиха инерцията си и отстъпиха с 29:27, а с това и двубоя с 0:3.

Изходът от двубоя на практика бе решен от изявите на Мат Андерсън и Иван Зайцев. Зайцев завърши с 19 точки, Андерсън – със 17. Звездата на САЩ обаче бе подкрепен от съотборника си Дейвид Лий, който завърши с 11 точки и три блокади и бе избран за най-полезен състезател в двубоя.

„Независимо, че резултатът е 3:0, той не отговаря на показаното на терена. Всеки от двата състава можеше да спечели, а двубоят бе доста оспорван. Подобрихме и атаката, и блокадата си и съм доволен от нивото, на което показваме че сме. Вече мислим за следващия двубой. Този турнир е истинско предизвикателство, защото нямаш много време. Едва свършил единия мач, вече трябва да се настройваш за следващия”, обясни старши треньорът на САЩ Джак Спероу.

„Съперникът ни игра на много високо ниво. Понякога те ни превъзхождаха, понякога ние. Но като цяло те бяха по-добри. Посрещането им бе добро, блокадата им успя да спре нашите атаки. Имаха повече възможности и се възползваха максимално”, обясни наставникът на Италия Джанлоренцо Бленджини.

Непобеден след четвъртия ден на надпреварата е и тимът на Полша. Отборът на Стефан Антига направи изключителен обрат срещу Иран след като отстъпи в първите два гейма, но спечели следващите три. Най-резултатен за победителите отново бе Бартош Курек с 19 точки, но с най-голяма заслуга за обрата бяха появилите се като резерви Матеуш Мика и Михал Кубия, които завършиха съответно с 14 и 12 точки.

„Това бе поредният ни тежък мач, успехът в него обаче е много важен. Да играеш срещу Иран в последните години винаги е трудно. Имаме много победи, но тези срещи винаги са изпитание, защото това е отбор, който може в движение да променя тактиката и стратегията си.

Определено в първия гейм Иран ни превъзхождаше. Вторият можеше и да го спечелим, но пък видяхме волейбол на изключително високо ниво. Няма как да не похваля двама от моите волейболисти – Дзига и Мика. Те дадоха онази енергия, която ни бе нужна, за да спечелим. Ето това е отборът”, категоричен бе треньорът на световните шампиони Стефан Антига.

Турнирът продължава утре, след това 12-те състава ще имат два почивни дни преди подновяването на двубоите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията