Голяма битка на Корея и Китай

Две прогнози за Световното първенство по League of legends

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 28 Окт 2017
0
951

Предстои решителната фаза от тазгодишното Световно първенство по League of Legends. Събота и неделя ще се изиграят полуфиналите, които ни предлагат два сблъсъка - Китай срещу Южна Корея.

Победа на SKT - 1,55

В първия почивен ден на седмицата ще премерят сили шампионът SK Telecom (SKT) и гордостта на домакините Royal Never Give Up (RNG). Faker и компания демонстрират слабости в хода на надпреварата. Свикнали сме да ги виждаме да прегазват всичко по пътя си към титлата и милионите, но до момента не блестят. На другия полюс се набира RNG. Отборът се радва на подкрепата на местните фенове във всяка своя игра.

Лидерът на тима - Uzi, показва значителен прогрес спрямо минали години и публиката забелязва това. Все пак, световните шампиони са калени в тежки битки и опитът е на тяхна страна. Те знаят как да неутрализират Uzi и да го накарат да греши. Форматът на мача е 3 от 5 игри. Това позволява на най-добрият отбор за всички времена да претърпи спадове в представянето си, а след това да ги изчисти. Faker е играч от друго ниво и самото му присъствие носи аурата на успеха. Корейският отбор е моят фаворит в този полуфинал. Той никога не е губил в 3 от 5 на Световно и сега няма да го стори.

Прогнозата ми е Samsung Galaxy да победи с две игри разлика (-1,5 хендикап), а коефициентът е 1,85.

В неделя ще наблюдаваме също толкова интересен сблъсък между Team World Elite (WE) и Samsung Galaxy. Китайците се промъкнаха до топ 4, стартирайки от квалификациите. Те са трети по сила отбор в страната си и достигане до полуфинал тук е огромен успех за тях.

Моето лично мнение е, че не заслужиха напълно мястото си в тази фаза, а се класираха заради грешките на Cloud 9 - съперника им в четвъртфинала. В решителната 5-та игра американците позволиха на WE да вземе любимата си комбинация от герои - Kog maw, защитаван от Janna и Galio. Непростима грешка и безплатна победа за китайския отбор.

Корейците от Samsung са специалисти във формат 3 от 5 и го доказаха. Те отстраниха своите сънародници от Longzhu, които бяха сочени за безспорен фаворит. Играта завърши при резултат 3:0. Samsung Galaxy загуби злощастно миналогодишния финал срещу SKT, след като захвърли преднина от 2:0. Очаквам решителния мач на Световното тази година да е повторение на този от 2016-та.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията