Левандовски би рекорд на Мартин Петров

Полякът вкара пет гола за 9 минути на дербито Байерн – Волфсбург (5:1)

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 23 Сеп 2015
0
2954
Getty Images

Такова шоу от един човек Бундеслигата не бе виждала!

Роберт Левандовски влезе на почивката на мегадербито в Бундеслигата, в което Волфсбург водеше на Байерн с 1:0 на „Алианц Арена”.

Между 51-ата и 60-ата минута полският нападател отвя всички голови рекорди – вкара пет пъти за 5:1.

Левандовски счупи постижение и на Мартин Петров. През 2004 година българинът вкара четири пъти за 17 минути за Волфсбург срещу Майнц и бе наречен от германците "Сина на вятъра".

Сега Левандовски отбеляза 4 гола за 6 минути.

Полякът бе излязъл за рекорди. Левандовски направи най-бързия хеттрик – за четири минути. Досега рекордът бе на Михаел Тьонис, който на 27 август 1991 година вкара три пъти за Дуисбург при 6:2 над Карлсруе.

Левандовски би и постижението на легендата на Байерн Дитер Хьонес, който през 1984 година вкара пет, но за „цели” 21 минути.

„Този ден бе истинска лудост – каза полякът. – Просто стрелях към вратата, не съм се замислял. Губихме в резултата и трябваше да вкарам два гола. Треньорът не ми е обяснявал нищо. Аз си знам работата. Когато вкарах третия гол, погледнах към таблото. Не можех да повярвам, че моето име стои там три пъти, а има толкова много време до края.”

Левандовски имаше златен шанс и за шести гол, но Рикардо Родригес изби топката от голлинията. Особено красиво бе петото попадение – удар от волле от границата на наказателното поле с ножичен удар.

При него Пеп Гуардиола погледна към небето и закри лицето си с длани.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията