Шумахер е отслабнал драстично до 45 килограма

Никой не коментира изтеклата информация за състоянието на пилота

Sportinglife
Sportinglife 16:35 ч., 23 Сеп 2015
0
640

Михаел Шумахер е загубил почти половината от теглото си и в момента тежи едва 45 килограма, съобщи вестник La Gazzetta dello Sport.

Италианският вестник цитира британския The Daily Express, който обаче не назовава източниците си, осигурили тази информация.

Според изданията, възстановяването на 7-кратния световен шампион във Формула 1 в домашни условия върви много бавно, като точното определение на човек, близък до Михаел е „болезнено бавно”.

За Михаел в дома му в Гланд, Швейцария се грижи екип от 15 специалисти, воден от професор Ричард Фраковяк. Един от тях е цитиран, че е заявил, че на „хоризонта не се вижда чудо що се отнася до възстановяването на Михаел.”

От дома на Шумахер е изтекла информация, че той все още не може да говори, не може да ходи и „възприема трудно всичко, което се случва около него”.

Михаел получи тежка контузия на главата при падане на ски на 29 декември 2013 година във френския курорт Мерибел.

Веднага след това пилотът беше транспортиран в университетската болница в Гренобъл, където лежа половин година в кома, а лекарите му направиха поне две животоспасяващи операции – за намаляване на налягането в черепната му кухина и за отстраняване на съсиреците кръв в мозъка.

След това Михаел беше превозен с хеликоптер до дома в Швейцария, където съпругата му Корина създаде мини клиника за лечението и възстановяването на 7-кратния световен шампион във Формула 1.

По време на транспортирането на Михаел към Швейцария беше откраднато медицинското му досие, което след това беше предлагано на няколко европейски медии, но никой не пожела да го купи за 50 000 евро. По-късно човек от екипа, който беше един от разследваните за кражбата, се самоуби.

Преди няколко месеца също изтече информация, че Михаел е отслабнал драстично и от 75 килограма се е стопил на 50, но никой от семейството му не пожела да потвърди информацията.

Мениджърът на Михаел Сабине Кем заяви, че ще „съди до фалит” всяка една медия, която публикува непотвърдена от нея информация и това подсили медийното ембарго, наложено над възстановяването и състоянието на Шумахер.

Според лекаря, който беше начело на екипа, грижил се за германеца в Гренобъл – доктор Мишел Пайен, Михаел ще има нужда от поне още три години възстановяване, за да има някакви положителни резултати.

Много негови колеги обаче са на мнение, че вече са изпуснати всякакви срокове, в които може да се очаква завръщане на Шумахер към нормална дейност на мозъка и тялото му. Естествено, никой не желае да се ангажира с такава категорична прогноза.

От лагера на Шумахер все още няма коментар на информацията на италианския вестник, но репортери на изданието заявиха, че и не очакват потвърждение от страна на Сабине Кем или семейството на легендарния пилот.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията