Шампиони без победа?

Португалия стигна полуфинал на Евро 2016 без да е спечелила нито един мач

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 01 Юли 2016
0
902
GETTY IMAGES

Португалия е на полуфинал на европейското - там, където бе и преди четири години на Евро 2012.

Тогава тимът с Кристиано в състава отпадна на дузпи от Испания, сега обаче по същия летален метод елиминира Полша с 5:4, а в 120-те минути резултатът бе 1:1.

Португалците пишат история, като пет мача на Евро 2016 са без победа в 90-те минути, но са на една ръка разстояние от финала и на две от титлата!

Три ремита в групата класираха Роналдо и компания в идиотския регламент, който позволи всякакви сметки и обърка тотално потоците в схемата за елиминациите.

1:1 с Исландия.

0:0 с Австрия.

3:3 с Унгария.

После 0:0 с Хърватия и 1:0 в 117-ата минута - щастливо измъкване, но пак без успех в редовно време.

1:1 с Полша и дузпи.

Някой ще каже - важни са крайните резултати. И е така...

Преди мача с хърватите мнозина сравниха пътя на Португалия с трите хикса в групата с този на Италия от Мондиал 1982. Тогава след три ремита "скуадра адзура" отиде на финал и спечели купата.

Само че след мижавата игра и трите равенства в групата, италианците на Беардзот биха поред Аржентина, Бразилия и Германия. Португалия не показва нищо блестящо, но е свежа и надъхана - влизат нови лица, срещу Полша блестя Ренато Санчес, който е на 19.

Роналдо е основното оръжие най-вече, защото цялото внимание на съперника е към него. И това дава свобода на околните. Здрава защита, много тичане, търсене на Кристиано пред вратата и ... това е.

Преди 4 години Роналдо бе на път да се откаже от националния, разочарован след загубата от испанците с дузпи. И изрече: "Да те отстранят без да те победят, несправедливо е..." Днес обаче едва ли има нещо против начина, по който Португалия си проправя път към финала.

Защото е съвсем близо до него. Той би бил втори за №7 след този на Евро 2004, загубен сензационно от Гърция у дома. На полуфинала португалците чакат един измежду Белгия и Уелс, които се срещат в петък вечер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията