Скандали разтърсват съперник на България

Разпределителят на Полша отказа изявления на Световната купа

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 17 Сеп 2015
0
986
Fivb.org

Сериозни скандали има в лагера на волейболния тим на Полша, който е сред потенциалните съперници на България за предстоящото европейско първенство следващия месец.

В момента световните шампиони се борят за олимпийска квота на турнира за Световната купа и са един от двата тима, които имат шест поредни победи и нито една загуба.

Изненадващо обаче след шестия успех – с 3:1 срещу Канада разпределителят Фабиан Джига обяви, че няма да говори пред медиите до края на участието на отбора в Япония.

Плеймейкърът не даде обяснения за решението си, но според медиите то е взето, за да избегне въпроси за обтегнатите му отношения с треньора Стефан Антига.

Резултатите

САЩ – Венецуела 3:0

Египет – Аржентина 0:3

Италия – Иран 3:0

Канада – Полша 1:3

Австралия – Русия 0:3

Япония – Тунис 3:0

 

Проблемите между двамата си проличаха ясно именно по време на турнира когато френският специалист започна да налага като основен разпределител Гжегош Ломач. Джига пък се появи в игра едва в двубоя срещу Канада.

Допълнително напрежение между треньор и играч внасял и факта, че Стефан Антига вече води преговори с легендата Павел Загумни да се присъедини към състава за Евроволей 2015, което стартира в началото на октомври.

Полша ще играе своите двубои от континенталния шампионат във Варна и след това попада в потока на България за фазата на директните елиминации

Самият Антига не коментира проблемите в лагера на собствения си тим и се съсредоточи върху изявите по време на Световната купа.

„Страхотно е, че започнахме серията от три мача, които трябва да изиграем в Тоаяма с победа. Още повече че това е първият ми успех срещу бившия ми треньор Глен Хоуг (б.а. – сега треньор на Канада). Разбира се, не започнахме добре този двубой. Не играхме толкова зле, но съперникът бе по-добър. Но пък съм доволен от реакцията на моя отбор”, лаконичен бе наставникът на световните шампиони.

Програмата

Египет – Полша

Италия – Тунис

Канада – Русия

Австралия – Аржентина

САЩ – Иран

Япония - Венецуела

Без загуба продължава и тимът на САЩ. Американците се наложиха с 3:0 над Венецуела и заедно с Полша делят лидерската позиция във временното класиране.

„Доволен съм от концентрацията и вниманието, което отборът отдели на този двубой с Венецуела. Ако продължаваме така да подобряваме представянето си по време на двубоите, съм убеден че ще се представим фантастично. Сега всичко зависи от нас и от начина, по който играем- Чакат ни тежки двубои, но ако покажем целият потенциал, с който разполагаме съм сигурен, че няма да имаме проблеми”, коментира треньорът на САЩ Джон Спероу.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията