Бат Петьо, гледа ли ЦСКА?

В Стара Загора „червените” показаха, че са на мушката и никога няма да умрат

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 07 Апр 2016
0
464

За него сектор „Г” написа хореография с огромен надпис „Вълшебният стрелец”. Почете го, защото е голям. С главно Г. Най-добрият голмайстор в историята на „А” група и на ЦСКА. Името му е Петър Жеков.
Миналата седмица той се отблагодари на ЦСКА с интервю. Каза, че селски футболисти играели там, отхвърлени от света. Стигна и по-далече. Щял да скочи от козирката на стадиона на Берое, ако ЦСКА два пъти улучи вратата.

Е, бат Петьо, гледа ли ЦСКА?

Гледа ли тези селски футболисти?

Гледа ли феновете по трибуните, болшинството от които не са те наблюдавали, но те нарекоха вълшебен. Никой не се заблуждава, че ЦСКА е станал на нивото на Шампионската лига. Но ЦСКА има нужда от моралната подкрепа на всяка своя легенда. На такива като теб.

Какво даде ти на ЦСКА в на-тежкото време?

Само глупостите, които пишеш във фейсбук или говориш пред някой подаден микрофон.

За ужас на бат Петьо (грехота е да се говори по този начин) и много други „славни” ветерани ЦСКА отново показа, че няма да умре. Анализаторът на Спортинглайф Георги Василев каза във вторник, че този клуб винаги е бил на мушката и че за него все се правят компромиси, ама не съвсем. Да,

Генерала е истински футболен човек.

Побеждавал е ЦСКА със 7:1 като треньор на Левски. После е бил „сините” от другата страна на барикадата. Георги Василев предупреди никой да не се учудва, ако „червените” нанесат удар в Стара Загора. Който не е прочел думите му, нека да го направи. Генерала е бил ЦСКА, но уважава ЦСКА като свой клуб. Не като бате ни Петьо.

В Стара Загора се доказа още веднъж мистиката на емблемата.

И 11 фенове да бяха облекли екипите на терена, нямаше да се изложат.

Звездата свети силно в очите на съперниците, всява страх. Може ЦСКА да е мачкат, удрян, събарян. Но отново ще се изправи. Показа го под Аязмото. Победата с 2:0 не е най-славна в историята, помнеща детрониране на европейски шампиони. Но значението й е почти толкова много.

Футболният съюз прави всико възможно да се върти, но да не казва ясно становище за ЦСКА. Харесва си „А” група от девет отбора, харесва си безмислените мачове.

На три месеца веднъж хвърлят прах в очите, но само да покаже, че ЦСКА си е на мястото. Не, г-да футболни управници, ЦСКА не е на мястото си. Този клуб е на върха на българската футболна пирамида. Вие позволихте на хора със замъглени от нощни заведения мозъци да се грижат за него като мащеха. Но ЦСКА пак ще се оправи.

А какъвто и клуб да играе в елита от лятото, няма да можете да му вземете нито титлите, нито купите, нито победите над еврошампиони, нито тази вълшебна нощ в Стара Загора. Вземете си Вълшебния стрелец. ЦСКА ви го подарява. Да ми налива акъл (и не само). В това сте най-силни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията