Клоп обеща: „Анфийлд” ще гори

Треньорът посрещнат със сърца в Дортмунд, интригата остана след 1:1

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 08 Апр 2016
0
1347

„Анфийлд” ще гори!

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп обеща уникална атмосфера след седмица, след като неговият тим завърши 1:1 като гост на Борусия (Дортмунд). Преди изпълнения с положения за двата отбора мач наставникът бе посрещнат със сърца от трибуните.

„Благодарим ти за 7-те години”, имаше голям плакат в жълтата стена.

Клоп ръкопляскаше, благодареше на дортмундските фенове, с които се раздели миналото лято. Но съдбата поиска бързо да се завърне като съперник. „Благодаря на всички за аплодисментите и посрещането”, каза Клоп.

Когато Дивок Ориги откри резултата за Ливърпул, треньорът избухна с лъвски рев. Такък, какъвто запалянковците в Дортмунд го познаваха.

Само че този път бе във вратата на Роман Вайденфелер. Именно ветеранът, който се превърна в резерва този сезон и играе само в Лига Европа, бе титанът на мача.

Вайденфелер спаси всичко възможно с изключение на удара на Ориги.

А още в началото бе истинско чудо как остана на терена при положение, че сблъска главата си с Деян Ловрен от ливърпул. Особено впечатляващо бе тройното спасяване за 30 секунди през второто полувреме, след като капитанът на Борусия Матс Хумелс бе изравнил резултата.

„Такива мачове обичам, нямам търпение да дойде следващата седмица”, каза Вайденфелер.

Преди старта на двубоя близо 70 000 на стадион „Сигнал Идуна Парк” заедно избраха своя химн You’ll never walk alone. Популярната песен е символ и на двата клуба, едни от най-обичаните в своите страни, а и по света.

Севиля, актуалният носител на Лига Европа, се превърна във фаворит за трета поредна купа. В изцяло испанския двубой срещу Атлетик тимът победи с 2:1 като гост в Билбао. 35-годишният Аритс Адурис откри резултата за баските, но Тимоти Колодзиечак и Висенте Ибора обърнаха резултата.

Също сигурен за полуфинала изглежда Шахтьор.

Украинците сразиха Брага с 2:1 в Португалия. Ярослав Ракитский и Фасундо Фарейра отбелязаха две попадения за Шахтьор, а чак в последната минута Вилсон Едуардо успя да се запише с гол за Брага.

Освен „Анфийлд” и Прага ще пламти в емоции.

Спарта стигна до 1:2 като гост на Виляреал и мечтае на финалната четворка. Два пъти за „жълтата подводница” се разписа Седрик Бакамбу, а Якуб Брабек отбеляза важния гол на чужд терен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията