Надеждата на Юве – Берлинска стена (Видео)

Големият Буфон срещу Малкият гений Меси – ето това е сблъсъкът на финала

Динко Гоцев
Динко Гоцев 08:50 ч., 06 Юни 2015
0
3249
Getty Images

Ювентус е абсолютен аутсайдер преди финала в Шампионската лига довечера.

Големият мач на европейския футбол е от 21,45 ч в Берлин, а фаворитът от другата страна на барикадата е Барселона.

Финалът би следвало да е равностоен мач, нали тук са двата отбора, стигнали през страховити съперници и много двубои до последен сблъсък за трофея.

Но букмейкърите са уверени, че шансовете на Юве не са големи. Коефициентите са леко обидни за класата на Старата госпожа – към 1:6.

Всъщност, от лагера на италианците не го крият. Единственият им шанс е да построят Берлинска стена около Лео Меси и да спрат гения, който играе изключително в последните месеци.

Това няма да е лесно без Министърът на отбраната на футбола в Италия – Джорджо Киелини, който се контузи три дни преди мача.

Меси може да стане първият играч в историята с голове на три различни финала. Говорим само за ерата на Шампионската лига, защото са го правили и други, но преди 1992-ра, когато турнирът бе наистина само за шампиони.

Който спечели, прави требъл – сюблимното постижение да спечелиш  и трите трофея, за които си започнал сезона – титла и купа у дома, както и европейската корона.

И двамата треньори – Луис Енрике (Барселона) и Масимилиано Алегри (Ювентус) могат да се посипят със слава в дебютния им сезон в клубовете.

Мачът довечера е огромен шанс за Джиджи Буфон най-накрая да спечели и последния голям трофей, който му убягва. През 2003-а вратарят бе близо, но Юве падна от Милан на финала.

„Как да станем шампиони ли? Ще играем както досега – обеща Буфон преди мача. – Всички ни считат за жертви, за част от менюто на шампионското парти на Барселона. Естествено, те са най-силният отбор в Европа. Но ние сме Ювентус и никой не може да ни подценява. Как да спрем Меси? Добър въпрос... Той е извънземен, така че – не знам рецептата...”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията