Без изненади в първия ден на Световната купа

Фаворитите тръгнаха с успехи в Япония

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 09 Сеп 2015
0
287
Fivb.org

Без изненади премина първият ден от Световната купа по волейбол при мъжете в Япония. Турнирът на практика е първата олимпийска квалификация за игрите в Рио, в него участват общо 12 отбора. Квоти обаче получават само първите два в класирането.

Програмата за 09.09

Австралия – Италия

Венесуела – Аржентина

Египет – Канада

Тунис – Иран

Полша – Русия

САЩ - Япония

Най-близо до неочакван резултат бяха тимовете на Египет и Иран. Африканският състав затрудни максимално домакините и отстъпи едва в тайбрек – 2:3. Иран започна ударно срещу Аржентина и поведоха с 1:0. Иран бе и на крачка от изравняване на резултата в четвъртия гейм. В крайна сметка обаче „гаучосите” се наложиха с 3:1.

Големите фаворити за олимпийските квоти – Русия, Италия, Полша и САЩ тръгнаха с лесни победи като само Италия загуби гейм срещу Канада. Дебют за „адзурите” направи бившият играч на Тренто Османи Хуанторена. Именно той заедно с Иван Зайцев бе в основата на успеха с 3:1 и дори бе избран за най-полезен състезател.

„Щастливи сме от този успех. Започнахме добре турнира, но мисловно, психически, организационно трябва да сме готови за всеки двубой. Това ще бъде ключово за постигане на крайната ни цел – да спечелим турнира”, обясни старши треньорът на Италия Лоренцо Бленджини.

В другия двубой очакван с нетърпение от специалистите Русия спечели с 3:0 срещу Венесуела. В състава на Русия се завърна легендата Сергей Тетюхин. Ветеранът, който в края на месеца ще навърши 40 години демонстрира, че изборът на завърналия се като треньор Владимир Алекно не е случаен и все още е способен да играе на високо ниво.

„Нямам много какво да кажа, определено съм щастлив от победата. Мисля, че играчите ми бяха малко нервни в първия гейм, но това е нормално. Все пак става дума за първи мач на турнира. След това всичко бе наред”, лаконичен бе Владимир Алекно.

Според регламента на турнира участниците в него играят по системата всеки срещу всеки. Още във втория ден е сблъсъкът между два от фаворитите за първите две места и олимпийските квоти – Полша и Русия.

„Не се страхуваме от руснаците!Искаме победата и искаме да продължим успешната си серия срещу тях”, коментира след успеха над Тунис лидерът на Полша Михал Кубяк. Само през този сезон „Дружина полска” и Сборная играха четири пъти един срещу друг. И четирите двубоя завършиха с успех на полските национали, които са и актуалните световни шампиони.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията