Мисия (не)възможна

Берое се надява на чудо в Копенхаген

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 23 Юли 2015
0
242
Lap.bg

Отборът на Берое остана едната от двете възможности за прилично представяне на родните отбори в евротурнирите. Старозагорци загубиха първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Брьондби с 0:1, но поне пред медиите демонстрираха, че не са отписали реванша.

Берое пак ще разчита на свои фенове

Независимо, че ще гостува на „Брьондби Стейдиъм” Берое отново ще разчина на не малка подкрепа от своите фенове.

Около 20 души пристигнаха в Дания още ден преди двубоя. Останалите се очакват днес по обед. Подкрепа заявиха и българи, живеещи и работещи в чужбина.

"Мисля, че има настроение. Трябва да опитаме да се противопоставим по най-добрия начин и да изпитаме удоволствие от това, че имаме възможност да играем такъв мач”, заяви старши треньорът на Берое Петър Хубчев пред клубния сайт.

Големият въпрос е може ли неговият тим да направи това? Старозагорци вече два двубоя подред не са отбелязвали гол. Нападателите не успяха да се разпишат нито срещу Брьондби, нито срещу далеч по-скромния Монтана. Това накара еуфорията от общо петте попадения срещу Атлантас (Клайпеда) да изчезне.

По-тревожното за  феновете е, че Берое и трудно създава положения. Халфовата линия не се представи на ниво нито срещу датчаните, нито срещу Монтана. Според треньорския щаб причината е многото нови играчи, които са привлечени именно в тази зона, както и в нападението.

„Времето ще работи за нас”, обобщи на заминаване Петър Хубчев. Точно това обаче няма отборът срещу Брьондби. За 90 минути Берое трябва да отбележи два гола и да не допусне нито един в своята врата. Особено внимателни трябва да са старозагорци при статичните положения, от каквото всъщност падна и попадението на собствения им стадион.

„Като имам предвид резултатът от първия двубой не мисля, че ще има каквито и да било изненади в играта на „Брьондби“. Ние трябва да се опитаме да  бъдем по-агресивни в защита и да използваме всяка една възможност, ако ни се отдаде да атакуваме по най-добрия начин”, анализира Петър Хубчев.

Добрата новина е, че в групата от 20 играчи няма нито един контузен. На тръгване за Копенхане наставникът обяви, че промените в състава ще са минимални. Една от тях като че ли е ясна – започналият като титуляр срещу Монтана Стивън Петков ще отстъпи мястото си на Жуниор Мапуку. Голяма въпросителна е ще се довери ли Хубчев на привлечения от Локомотив (София) Том и ако да за чия сметка.

В състава на Брьондби може да се появи суперзвездата Даниел Агер. Бившият играч на Ливърпул пропусна първия двубой  в Стара Загора с обяснението, че маратонът за тима в следващите дни и седмици е твърде дълъг и той трябва да бъде запазен.

Уикендът бе почти толкова неуспешен за тима от Копенхаген, колкото и за този от Стара Загора. На старта на датския шампионат Брьондби, чиято цел е място в тройката, отстъпи с 1:2. Големият въпрос е на кого повече ще повлияят тези резултати.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията