Кои ще са новите босове в Левски?

Михаил Михаилов и Спас Русев ще ръководят нещата, ще има нов мениджърски план

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 25 Юли 2016
0
1811
Sportal.bg

Около Левски продължава да е мъгливо от слухове и откъслечни информации за промяна в собствеността, както и на няколко ръководни нива.

Sportinglife.bg вече писа за разговори със Спас Русев, който има интерес да е новият силен човек в клуба, но е много вероятно да не застане с името и лицето си начело на "сините".

Живеещият далеч от България бизнесмен още чака и развръзка за сделката с "Виваком" и БТК, стопирана временно, след като неговата люксембургска компания спечели търга през ноември 2015-а.

Тази операция се очаква да бъде финализирана до седмици, а с нея и вероятното поемане на контрола от Русев и негов екип на нещата в Левски. Там "Виваком" е едър акционер с 13 милиона лева, които още седят "замразени", и са жизненоважни за клуба.

Русев се появи на мача Левски - Марибор и седна в ложите, недалеч от Иво Тонев и Александър Ангелов - двама от тримата настоящи собственици. До него се настани и министър Красен Кралев, като не е тайна, че бизнесменът е в отлични отношения с някои от най-силните хора в държавното управление.

Най-вероятно начело на Левски ще застане друга личност, за която се знае малко у нас - Михаил Михайлов, който живее в Лондон и е силен играч на борсата. Неговата връзка с Левски е още по-здрава - потомствен привърженик на отбора, а и семеен приятел с фамилия Вуцови.

Евентуалното влизане на Михайлов и Русев в клуба ще доведе до промени в начина на управление на Левски, както и структурни изменения на няколко нива. Ще се създаде мениджърски екип и ще се работи по схема, копирана от английските клубове, като един или двама души - треньор и мениджър или спортен директор, ще получат цялата спортно-техническа власт.

За момента всичко това са още полуинформации и очаквания, а и има малки проценти шанс за обрати в сделката за БТК и "Виваком", което да промени плановете на хората, които искат да оглавят Левски и да го променят.

Според близките до "Герена" хора, тази промяна ще е за добро не само откъм финансовото състояние на клуба.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията