6 часа полет, часова разлика от -5, 35 градуса, а и Мъри...

Брендън Роджърс и Селтик се стягат за кошмарни мачове срещу Астана

Sportinglife
Sportinglife 13:40 ч., 21 Юли 2016
0
845
GETTY IMAGES

Селтик отива в дълбоката неизвестност на Астана за дуели от III рунд на квалификациите в Шампионската лига.

След измъчено 3:1 общ резултат над Линкълн Ред Импс от Гибралтар, следващото препятствие за шотландците е далеч по-сложно.

"Нищо особено - усмихна се лукаво Брендън Роджърс, мениджърът на Селтик. - Шестчасов полет, 5 часа часова разлика, температури около 35 градуса, липса на вода, изкуствен терен... Адаптация."

Северноирландецът с холивудска усмивка опитва да се направи на интересен и преувеличава, кахърейки се за тежката съдба на тима си, но и забравя нещо важно. Насреща ще е отборът на Станимир Стоилов.

Астана изобщо не е кой да е тим, с което Селтик трябва да се съобразява. Казахстанското чудо на Мъри се измъчи срещу Жалгирис - 2:1 в реванша след 0:0 в първия мач. Мина през победно попадение в добавеното време, а преди това литовците изпуснаха стопроцентово положение за 1:2, което изхвърляше Астана от турнира.

Малко като преди година, когато бригадата на Стоилов едва се измъкна срещу ХИК - с много характер и малко късмет, а после игра в груповата фаза и се представи страхотно в компанията на Галатасарай, Бенфика и финалиста по-късно Атлетико.

Срещу тези три гиганта Астана не загуби нито веднъж у дома в групата си.

Шампионът върви към трета поредна титла в страната, а в 25 мача за тази календарна година е загубил два. Води с 10 точки пред Кайрат, пълен със звезди като Тимошчук и Аршавин.

Стоилов – царят на Казахстан

Мъри направи най-големия подвиг в кариерата си далеч от дома

Астана е с четири победи и 3 ремита у дома в Шампионската лига от миналото лято и сега. Ако и Селтик падне на "35 градуса, изкуствен терен и без вода", както казва Роджърс, го чака кошмарен реванш.

В стартовия състав на Стоиловия тим звезди няма, а казахите са само четирима. Марин Аничич - босненски защитник, вкара и двата гола срещу Жалгирис.

Селтик също не блести с ярки имена, които да изумят и респектират. В бъдеща звезда може да се превърне 20-годишният французин Муса Дембеле, привлечен от Фулъм преди месец.

Но в Казахстан "на бой отиват само старците", там не е за гостуване с неопитни момчета в състава.

Затова и Роджърс има много от какво да се притеснява.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията