Мисия "Белград" - Лудогорец за пети път влиза в Ада

Разград е играл на "Максимир" и Юна и е вкарвал по два гола, колкото му трябват на "Маракана"

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 27 Юли 2016
0
499

2:2.

Не е като 2:0 срещу Младост от Подгорица, не е дори и като 0:0 срещу Партизан преди 2 години.

Това 2:2 в Разград срещу Цървена звезда означава, че Лудогорец трябва да победи в Белград. Или ако му стигне реми, ще трябва да вкара поне два пъти, и то за продължения.

С две думи - българският шампион трябва да отбележи повече от веднъж, за да е в играта, защото трудно можем да си представим Звезда да не вкара пред навиячите на "Маракана" и при благотворителното настроение, в което бяха защитниците на Лудогорец в първия двубой.

Реваншът ще е позната история на тима от Разград. Той вече е виждал "Максимир" два пъти, като само първият път в подобен мач "или-или" - реванш от пряка елиминация.

Тогава Лудогорец стигна до 2:2 и се класираше, преди Домагой Вида да вкара в 6-ата минута на добавеното време и да прати напред Динамо (Загреб). Второто гостуване на "Максимир" бе донякъде отмъщение - победа с 2:1, но в груповата фаза на Лига Европа.

След 0:0 у дома, 2:2 стигна в Белград срещу Партизан на ЮНА, вторият от трите най-тежки за гостуване стадиони в бивша Югославия. И елиминира "гробарите". При другата среща с тях един гол стигна - 1:0 с дузпа в края и пак - елиминиране.

Сега иде ред на третия югославски Ад - "Мала Маракана". И пак трябват два гола...

Четири пъти Лудогорец е влизал в подобни "пъклени" ситуации, като три пъти е успявал да вкара по два пъти. И три пъти се е класирал, от четири опита.

Този вероятно ще е най-труден, защото "Делие" готви наистина ужасяващо посрещане на българите. Сигурно е, че на стадиона ще има 50 000 навиячи, а това, което "Маракана" може да ти причини, ако си гостуващ тим там, е страшничко.

Видя се в първия мач - Лудогорец може и да е по-класен, но Звезда си е Звезда. Две изригвания - два гола.

Най-окуражаващо за шампионите на България е, че дори отпадане от сръбския гранд не значи край на европейските надежди. В плейофа за Лига Европа Лудогорец пак ще е поставен.

И ще опита атака на групите в този турнир.

Но амбициите, нараснали неимоверни само за 4 години евроистория, са за блясъка на Шампионската лига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията