Чакаме буря в Ротердам, Истанбул и Флоренция

Идат няколко изключителни реванша в Лига Европа

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 26 Фер 2015
0
215
Getty Images

Второстепенен турнир в Европа? Моля, не и тази година!

Лига Европа изглежда изключително интригуваща с присъствието на 4-5 големи имена във футбола в елиминациите, а и с очевидния си нов стимул – победителят отива директно в групите на Шампионската лига догодина.

Останалите реванши довечера

19:00 часа

Зенит – ПСВ (1:0 в първия мач)

Динамо (М) – Андерлехт (0:0)

20:00 часа

Борусия (М) – Севиля (0:1)

Легия – Аякс (0:1)

Динамо (К) – Гинган (1:2)

Залцбург – Виляреал (1:2)

Интер – Селтик (3:3)

22,05 часа

Наполи – Трабзон (4:0)

Олимпиакос – Днипро(0:2)

Спортинг – Волфсбург (0:2)

Брюж – Олборг (3:1)

Евертън – Йънг бойс (4:1)

Първите мачове от 1/16-финалите отвориха врати за няколко страхотни реванша, като се чакат гръмотевици и мълни и на терена, и извън него. Най-интересно ще е в Ротердам, Истанбул, Флоренция и Билбао.

Фейенорд – Рома

Десетки бяха арестувани, стотици ранени, а Вечния град приличаше на бойно поле преди седмица. 8000 холандски хулигани вилняха из Рим, а сега се чакат нови ексцесии, като 2700 римляни вече са в Ротердам.

На терена също ще е горещо, а резултатът 1:1 от първия мач отваря възможности за всякакъв сценарий. Рома е фаворит на букмейкърите за крайна победа в турнира, но не е в добра форма.

22,05 ч по БНТ 1

Бешикташ – Ливърпул

Късната дузпа, реализирана от Марио Балотели даде 1:0 за Ливърпул в първия мач. Но се видя – Бешикташ е здрав отбор, койо неслучайно обира много добри оценки под ръководството на Славен Билич.

Турците няма да имат по-добър шанс да елиминират петкратния шампион на Европа, защото Ливърпул пристигна в Истанбул без Стивън Джерард, Лукас, Джордън Хендерсън, Филипе Коутиньо, Мамаду Сако, Глен Джонсън...

В групата има 4 играчи от тима до 19 г. Англичаните ще хвърлят по едно око и на неделя, когато чакат Манчестър Сити в първенството.

20 ч по btv action

Фиорентина – Тотнъм

Тотнъм вилня и опита всичко в първия мач, но стигна само до 1:1. И двата отбора са в отлична форма в първенствата си, а Фиорентина ще опита да направи това, което неизменно върши последните 2 пъти, когато има среща с англичани – да ги елиминира!

Флоренция чака шоу и на терена, а и на трибуните, след като 4000 фенове на Тотнъм пристигнаха в града.

20 ч по Ринг

Атлетик – Торино

След 2:2 в първия мач, този дуел изглежда един от най-интригуващите. Интригата е голяма и защото двата отбора имат славна история, но настоящето им все отрежда място в „подножието” във вътрешните им първенства.

Но добър ход в турнира осигурява шанс за европейска слава. На новия „Сан Мамес” ще ври и кипи, а баските знаят как да подкрепят отбора си.

22,05 ч по btv action

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията