Ван Гаал: Стоичков не ме притеснява

Де Хеа бесен на треньора, обвини го в лъжа

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 14 Авг 2015
0
321
Getty Images

На „Олд Трафорд” ври и кипи. Довечера Давид де Хеа отново няма да пази вратата на Манчестър Юнайтед при гостуването на Астън Вила в първия петъчен мач.

Христо Стоичков упрекна Луис ван Гаал за отношението му към Виктор Валдес и каза, че холандецът разрушава Юнайтед, както е направил преди с Барселона.

„Винаги пресявам думите по мой адрес – каза Ван Гаал. – Въобще не ме притеснява. Стоичков е един от футболистите, когото изгоних преди години. Затова той говори така. Има още много играчи, които съм махнал и дори са по-гласовити от него.”

Но скандалите в Юнайтед около вратарския пост не спират. Де Хеа, който е силно желан от Реал, бе изваден от групата за домакинството на Тотнъм, с което бе открит сезонът.

Тогава Луис ван Гаал каза, че вратарят не е пожелал да пази. Сега Де Хеа не замина с „червените дяволи” за Бирмингам, но негови близки са били категорични – никога не е отказвал да играе.

Според Ван Гаал това желание било изказано пред треньора на вратарите Франс Хьок миналата седмица.

„Говорихме с Давид и той приема напълно нашето решение – каза мениджърът. – Имаме треньор на вратарите, аз не решавам сам. Когато Хьок е попитал Де Хеа дали иска да играе, отговорът е бил не. В подготовката Давид не беше Давид, който познаваме. Той бе най-добрият ми играч миналия сезон. А според феновете – в последните два. Но главата му трябва да се изчисти.”

Де Хеа няма да застане на вратата, докато бъдещето му не е напълно ясно.

Заради интереса от Реал стражът, рожба на градския враг Атлетико, отказа да преподпише договора си, който изтича идното лято.

Близки до Де Хеа признаха, че разговор с Хьок е имало, но в него той не е желал да не пази. Срещу Астън Вила отново в рамката на вратата ще застане аржентинският национал Серхио Ромеро, който дебютира срещу Тотнъм.

През миналия сезон Манчестър Юнайтед с Ван Гаал спечели само шест гостувания. Сега холандецът се надява, че Уейн Руни ще донесе най-малко 20 гола на отбора, след като Робин ван Перси и Радамел Фалкао се провалиха и напуснаха „Олд Трафорд”.

Мексиканецът Хавиер Ернандес остава в Юнайтед като заместник на капитана, след като изкара година под наем в Реал.

„Искам Руни да играе като чист нападател – каза Ван Гаал. – Чичарито ще му е дубльор, но той може да играе и като типичен номер 10.”

Ван Гаал отказа да говори за евентуалния трансфер на Педро Родригес от Барселона.

„Ако някой ден е тук, ще ви го представя”, ядоса се холандецът.

Астън Вила не е побеждавал Юнайтед у дома от 20 години, сочи статистиката. От 1996-а насам и успеха с 1:0 „червените дяволи” са стигали до 12 победи и седем ремита в двубоите от Висшата лига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията