Великолепна седморка българи в атака на Лигата

Нов расистки скандал на Лацио - Байер

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 19 Авг 2015
0
564

Великолепна седморка българи тръгна мощно в атака на групите в Шампионската лига. А довечера Иван Иванов може да стане и осмият елемент.

Вторник вечер плейофите на Шампионската лига бяха под български знак.

Започнаха с новата победа на Астана, воден от Станимир Стоилов, Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Истинска история пише триото.

Факт

Преди две години Ботев (Пловдив), воден от Стоилов, победи Астана с общ резултат 6:0 в квалификациите на Лига Европа.

Астана спечели с 1:0 срещу кипърския АПОЕЛ и тръгва за Острова на Афродита с огромно самочувствие.

„Трябва да вкараме гол на реванша, иначе ще ни е много, много трудно”, каза Стоилов.

Треньорът се превърна в лицето на българските специалисти в Европа. Редовно побеждава по-силни от своите отбори. А ако успее, ще е първият българин, който извежда чужд тим до груповата фаза на Шампионската лига.

30 000 души гледаха триумфа на Астана. Бауржан Джолчиев вкара още в 14-ата минута златния гол. Казахите се запалиха по своя шампион.

В шампионатните мачове често ходят едва 2-3 хиляди души. Но сега знаят – Астана ще участва поне до Нова година в групите на европейските турнири. Дано да е в Шампионската лига.

Футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов не е твърд титуляр в ЦСКА (Москва) този сезон, но мач без него рядко минава.

Така беше и гостуването на руския гранд срещу Спортинг в Лисабон. Изключителната драма завърши с 2:1 в полза на португалците.

Плейофи за Шампионската лига

Астана – АПОЕЛ 1:0
БАТЕ – Партизан 1:0
Лацио – Байер 1:0
Манчестър Юнайтед – Брюж 3:1
Спортинг – ЦСКА (Москва) 2:1

Довечера (от 21,45 ч)

Шкендербеу – Динамо (Загреб)
Селтик – Малмьо (пряко по Ринг)
Базел – Макаби (Тел Авив)
Рапид – Шахтьор (Донецк)
Валенсия – Монако (пряко по Би Ти Ви Екшън)

Миланов влезе в 78-ата минута вместо Зоран Тошич. Преди това първото полувреме вреше и кипеше - Теофило Гутиерес откри за Спортинг, ЦСКА изпусна дузпа, Сейду Думбия изравни.

Чак накрая Ислам Слимани вкара победно за „лъвовете”. Така Спортинг взе реванш след 10-годишна пауза.

През 2005-а на същия стадион „Жозе Алваладе” отборът загуби финала за Купата на УЕФА от ЦСКА (Москва) с 1:3. Тогава първото полувреме на двубоя бе 1:0 за „лъвовете”. Сега първата част от дуела е в тяхна полза.

Стигаме и до последните двама български играчи.

Валери Божинов започна като титуляр за Партизан, който загуби с 0:1 гостуването на БАТЕ в Борисов. Ех, това БАТЕ – все обича да слага прът в каруцата на футбола ни.

Божинов водеше атаката на „гробарите”. Само че в Борисов се оказа прекалено трудно. В последната минута на първото полувреме при 0:0 Марко Йевтович получи червен картон.

Така водещият нападател на Партизан трябваше да бъде сменен в името на отбраната. Но тя издържа до 75-ата минута, когато глупава грешка в отбраната позволи на Михаил Гордевчук да остане напълно сам след корнер и да вкара.

Другият българин в Партизан – Иван Бандаловски, вече е възстановен от контузия, но остана на резервната скамейка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията