Тити повече няма да е треньор

Папазов ще ни липсва след 17 години емоции

Sportinglife
Sportinglife 18:40 ч., 20 Авг 2015
0
811

Едно от най-популярните лица в родния баскетбол Константин Папазов за втори път в своята кариера ще се опита да помага на спорта като ръководител.

Доскорошният треньор на Левски ще се опита да стане шеф на Националната баскетболна лига.

Мястото му в Левски заема Николай Господинов

"Ходатайствах пред Черно море да вземат Ники Господинов, но така се стекоха нещата, че реших да се откажа от треньорството - обясни Папазов. - В никакъв момент не усещам болка, имам сили да седя срещу пейката, за да не преча на Николай Господинов.

Ще седя отсреща, защото смятам, че Ники заслужава това. Слагам ръка на сърцето си, този пост беше гласен за друг човек - Тони Дечев. Но не му се сърдя.

Тони пое по прав път, в края на краищата мога да бъда щастлив, че със сигурност на два от водещите отбори - Лукойл Академик и Левски, треньори ще бъдат мои бивши помощници.

На 3 юни 2014 година не мислех, че някой може да ни раздели тримата. Може да се заблуждавам, но категорично твърдя, че екипът на Левски и управлението е със сигурност най-стойностното нещо в българския баскетбол, откакто аз присъствам.

Може би някои знаят, че Тони Дечев е причината да стана президент на Славия, може би затова толкова много ме боли, че не сме заедно.

Както казва той: "Не ме пусна, но и не ме спря”.
Нашият екип беше разбит. Когато отборът ни беше на върха и на прага на Евролигата, по независещи от нас причини, нещата се развалиха.

Със сигурност има и по-потърпевши от баскетболен клуб Левски. Смятам, че беше спрян полета на един нов Левски. Може би това е бил моят връх в кариерата ми”, анализира още Константин Папазов.

Постът е вакантен след като мандата на миналогодишния – Петър Георгиев изтече. Общото събрание, на което ще бъдат обсъждани кандидатите за поста ще бъде на 9 септември.

Седмици преди това Папазов официално обяви, че спира с треньорската дейност.

„Когато на последното събрание на Лигата коментирахме кой да наследи Петър Георгиев - Тодор Стойков ме посочи мен. Приех го като признание. Мислейки много върху въпроса, щеше да изглежда смешно и ненормално шефът на Лигата да бъде и треньор. Никой не гарантира, че на 9 септември ще бъде избран. На някои хора не им е приятно. Но едва ли има човек, който да е направил толкова много неща за Лигата в последния един месец, повече от мен”, мотивира решението си Папазов.

Не съм си представял, че така ще завърши треньорската ми кариера, но завършва с положителна емоция. На 48 години човек трудно може да се промени. Нощта преди да взема това решение, ако някой ми беше казал, че ще се откажа от треньорството, щях да му се изсмея”, заяви още бившия вече наставник.

Папазов вече има опита като ръководител след като в началото на 90-те години бе президент на баскетболния Славия.

По това време клубът печели шампионската титла и Купата на страната.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията