Да влезеш в кръвна група "Барса"

Лагерът Campus Barcelona и тази година ще сбъдне мечтите на деца, влюбени във футбола

Динко Гоцев
Динко Гоцев 07:55 ч., 20 Фер 2017
0
3623

Барселона е повече от клуб. Пише го на трибуните на "Камп Ноу" и е мото на организацията от десетилетия. И не са само думи.

Като кажеш "Барса", казваш "идентичност, философия, футболна кръвна група, различна от останалите".

През 2017-а за втори път Campus Barcelona ще сбъдне мечтите на деца от България да влязат в тази кръвна група. Да стъпят на планетата на футболните магьосници Меси, Суарес, Неймар, Роналдиньо, Шави, Марадона, Ромарио и един българина - Христо Стоичков.

Инициативата, която през 2016-а прати 86 българчета на възраст между 8 и 18 години за седмица в мегаклуба, отново тръгва в страната. Идеята е на Миглена Николова и Росица Славчева, които от години живеят в каталунската столица и са близо до футболен клуб Барселона.

През 2017-а в играта ще влезе и Българският футболен съюз, който е готов да съдейства по организацията заради идеята, че развитието на детския и юношеския футбол у нас е ключов елемент от плановете играта да върви в позитивна посока.

През 2016-а лагерът на децата ги срещна с музея на Барселона, с митичния стадион "Камп Ноу", с българчето, което прави фурор в академията на клуба - Кун Теменужков, със звездата на България Мартин Петров, който живее в града, с мениджъра, довел в Каталуня Стоичков, Ромарио и Ривалдо - Хосе Мария Мингея.

Както и със самия кавалер на "Златната топка" - Христо, който изпращаше видеопослания до децата от Маями, където днес живее и работи.

През 2017-а "най-доброто" предстои. Лагерът ще е в последните две седмици на юли, като възрастовите рамки са отново от 8 до 18 години.

За контакти с Campus Barcelona

Миглена Николова и Росица Славчева.

+359 879 89 29 21

+34 652 86 53 22

+34 693 43 79 31

cosm[email protected]

[email protected]

Децата ще тренират двуразово, а в останалото време ще имат занимания по испански език, посещения на музея и стадиона на Барса, на прочутата академия за таланти La Masia, както и ... изненади.

Организацията е поета от самолетните билети в двете посоки и престоя в Барселона на децата, през 24-часовия им надзор от ръководители-педагози, до всеки детайл от транспортирането им из града през седмицата, в която изберат да са част от планетата "Барса".

Атмосферата на Campus Barcelona може да се усети и във facebook обществото, което се роди и обособи около събитието през 2016-а, и остава все така активно - и без съмнение ще расте през новата кампания.

„Споделяйки едни и същи терени и съоръжения с техните идоли Лионел Меси, Неймар, Жерар Пике, Луис Суарес и останалите звезди на „Барса”, децата биха могли да имат възможност и за пряк контакт – една усмивка, поздрав, автограф от тях…“, казва Миглена Николова, която ръководи инициативата за втора поредна година.

Мечтата да станеш част от най-успешния клуб на новия век поне за седмица, отново е близо.

Campus Barcelona 2017 стартира за България и поема курс към емоциите, които предстои да се случат през юли.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията