Исабела Невил се пребори да живее, а след това - за мечтата си

Дъщеричката на Фил Невил се роди с тегло 1,5 кг и 10 седмици предварително, но днес е модел

Sportinglife
Sportinglife 16:40 ч., 22 Фер 2017
0
1175

Исабела се роди с тегло 1,5 килограма и 10 седмици преди термина. Джули Невил просто се молеше, вдигаше очи към небето и отправяше поредната си молитва натам - детето и да живее.

Малкото всъщност бе живо само на 5%, колкото и докторите да опитваха да го избегнат като уточнение - останалите 95 процента от това да диша и да е жива Исабела, осигуряваха сложните системи, с които бе овързана.

Таткото Филип също се чувстваше ужасно безпомощен. Той нямаше сили дори да каже нещо. Часовете минаваха...

Но сестрата казва нещо, което семейство Невил запомня завинаги. "Ако беше възрастен човек, досега организмът му да се е предал. Но бебета се борят."

13 години минаха от онези часове в болницата в Манчестър, където Исабела бе между живота и смъртта.

Днес бебето, което се появи на бял свят напук на всичко, с последствия, развили в нея частична целебрална парализа и недъзи в говора и движенията, е едно все по-уверено момиче. Тя е тийнейджърка, която изживява мечтата си.

Исабела Невил, дъщеря на Фил Невил, когото знаем от славните години на Манчестър Юнайтед, а после и като капитан на Евертън, вече прави кариера като модел. Родителите и не могат да се нарадват, а малката доказва ден след ден, че няма препятствие, което да те накара да се откажеш.

На 4 години Фил и Джули чуват, че дъщеря им ще ходи цял живот с помощта на протези. Исабела им се усмихва и отвръща, че ще стане модел - това иска, това ще направи.

Днес е в списъка на моделите на агенция, което официално я прави такъв. Снимките и се появиха в списание в Англия, а интервюто с нея направо очарова читателите.

Интелигентно хлапе, което говори като ... поне 30-годишен зрял човек. Нормално - само се сетете за първите часове от живота и, те се равняват на години!

Исабела е наследила красотата на майка си, но и ясните и светли очи на Фил Невил, който направо не може да си намери място от радост. И си спомня как, когато малката е на 8 г., един ден Гари Невил, неговият брат, му казва:

"Фил, тя ще постигне това, което иска. Не само ще ходи нормално, но и ще стане модел. Виждам го в очите и, няма да се предаде."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията