Григор - крал в София!

Българинът взе шеста титла след 7:5, 6:1 над Давид Гофен и целуна "родна земя"

Sportinglife
Sportinglife 18:50 ч., 12 Фер 2017
0
1578
Стоян Георгиев

Григор Димитров взриви 10 000 фенове в "Арена Армеец" с победа и титла на турнира Garanti Koza Sofia Open.

Емоциите отново бяха големи, както през цялата седмица, в която спортната звезда номер едно на България бе едно със сънародниците си в залата.

Финалът не направи изключение - бе достоен край на това приключение, което Григор ни подари в столицата.

Асът ни победи Давид Гофен със 7:5, 6:4, като проби два пъти белгиеца в първия сет при 1:0 и 6:5, достатъчно да затвори първата част.

След това българинът вдигна децибелите в залата още (ако това бе възможно) с пробив още при първото подаване на Гофен в сет №2.

С това балансът вече бе в полза на абсолютния фаворит, който затвърди с нов пробив за 4:0. Но при 5:0 във втория сет и три мачбола при 5:1, белгиецът се вдигна и събра неподозирани сили за обрат.

Стигна до 5:4 и сервис за изравняване, но тогава - и с помощта на агитката, Димитров нанесе решителен удар - пробив и 6:4 за около 100 минути.

Остана само Григор да целуне "родна земя" - корта в София, с което да накара залата да избухне в още по-оглушителни аплодисменти. Беше емоционално и готино.

Титлата е великолепно продължения на старта на българина през 2017-а с 14 победи и 1 поражение в първите му 15 срещи.

Те донесоха два трофея от Бризбън и София, както и полуфинал на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, където Рафаел Надал драматично спря летящия в отлична форма наш тенисист.

На същата надпревара отново бе сразен Гофен - световен №11, като балансът в мачовете между двамата става вече 6:0 в полза на първата ни ракета.

За тези дни на турнира в родината си Димитров усети подкрепа, нетипична за този спорт. А публиката в София гледа игра на страхотно ниво. И аплодира горещо звездата си.

Garanti Koza Sofia Open не е надпревара от най-високо ниво - носи само 250 точки за ранглистата на шампиона. Общият награден фонд е 482 хиляди долара.

Но за Димитров победата у дома донесе не само това - а и самочувствие, задържане на психологическия момент с отличната му серия, а и зареждане с позитивната енергия и страхотна подкрепа, която видя, чу и усети в София.

И, както самият той ни каза на пресконференцията си преди старта на турнира:

"Най-доброто предстои".

Изглежда е така, а 2017-а обещава да ни донесе доста позитивни емоции с Григор Димитров.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията