Томас Мюлер: Никой човек не струва 100 милиона евро

Мюлер даде ексклузивно интервю

Sportinglife
Sportinglife 19:15 ч., 20 Авг 2015
0
885
GETTY IMAGES

Томас Мюлер е смятан за един от най-добрите футболисти в света. Нападателят на Байерн непрекъснато е в графата „трансферни новини“ заради интереса от Манчестър Юнайтед.

Пред германския портал „Sport1.de” Мюлер даде ексклузивно интервю.

- Как приемате информациите, че цената ви е 100 милиона евро?

- Пълна лудост са сумите, които се раздават във футбола. Нито един човек в света не струва 100 милиона евро. Толкова може да е цената на един голям бизнес. Чувствам се напълно спокоен. На контролата с Динамо в Дрезден в понеделник един фен извика по мегафона: „Хей, стомилионният, колко ти струва фланелката?“ Не можах да повярвам.

- В Байерн сте най-важният човек в отбора. Харесва ли ви ролята на лидер?

- Единственото, което се промени е, че вече съм трети капитан. Винаги съм се стремил да давам най-доброто от себе си. С всяка година човек става все по-зрял за отговорностите. За мен не е важно дали ще нося лентата, а със съотборниците ми да играем добре и да печелим.

- Твърди се, че вие вече сте лицето на Байерн след напускането на Бастиян Швайнщайгер.

- За мен тези сравнения са комични. С Басти сме играли седем години заедно. Аз винаги съм бил Томас Мюлер. Такъв ще остана.

- Требъл ли е целта на Байерн?

- С нашия потенциал със сигурност сме в кръга на фаворитите. Когато дойдат четвъртфиналите и полуфиналите в Шампионската лига, мачовете стават непредсказуеми. Тогава се нуждаеш от късмет, а футболистите трябва да са в оптимално състояние.

- Как виждате Борусия (Дортмунд) с Томас Тухел и въобще конкуренцията в Бундеслигата?

- Винаги Борусия е нашият голям конкурент. През миналата есен играха учудващо слабо и не бяха в битката за титлата. Но за мен тази година Борусия е нашият голям съперник. Нивото на Бундеслигата се вдигна. Волфсбург, Шалке и Байер имат добри отбори и до последния кръг могат да ни преследват.

Източник: Sport1.de

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията