Кошмар за Байерн при завръщането на Хьонес

Сега вече нямаме право да губим в Дортмунд, обяви Румениге след шокиращата загуба Майнц

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 03 Март 2016
0
770

Този мач трябваше да бъде подарък за Ули Хьонес.

След 622 дни Баронът на Бундеслигата отново зае мястото си на „Алианц Арена”. Но... видя чудото. За първи път през сезона във всички турнири Байерн не победи в своя дом. И не само.

Байерн загуби с 1:2 от Майнц, с което интригата се върна с всичка сила поне до събота.

Борусия изостава вече само с пет точки, а през уикенда очаква Байерн на своя „Сигнал Идуна Парк”.

Последната домакинска затуба на баварците бе миналия май от Аугсбург с 0:1, когато отборът вече и на теория бе шампион. Всички погледи бяха насочени към Хьонес. Той пристигна, докаран от съпругата си Сузи. Седна на обичайното си място. Преди мача Хьонес каза, че няма нищо общо вече с Байерн, че не е никакъв в клуба.

„Бях по-концентриран върху мача, но със сигурност се радвам, че Ули е тук след толкова време – каза Карл-Хайнц Румениге, човекът, който замени Хьонес като най-силния в Байерн. – Пожелах му да се зарадва на победа, но за съжаление не се случи. Най-важното е, че тежките времена останаха зад него.”

Хьонес сложи червено-бял шал на врата, както го правеше и преди затвора.

Освен Сузи до него седеше брат му Дитер Хьонес, още една легенда на германския футбол. Президентът на „Адидас” Херберт Хайнен отиде и прегърна Ули. След мача Хьонес не даде изявления. Няма и да пътува за Дортмунд за голямото дерби.

„Загубата ни от Майнц не е чудо, съперникът игра много добре – каза Румениге. –

Приемам го като заслужена загуба.

След 1:1 вярвах, че ще вкараме втори гол. Нямахме добър ден. Не играхме така, че да обърнем двубоя. Сега нямаме никакво право да загубим гостуването на Борусия. Сигурен съм, че ще играем по-добре.”

Мачът на сезона идва. А Борусия се подготви за него с победа на един много неприятен терен – 2:0 срещу Дармщад. При това треньорът Томас Тухел смени осем титуляри в състава. Теренът беше ужасен и след края на двубоя Дирк Шустер, наставникът на Дармщад, се извини на гостите от Дортмунд.

„Страхотно е, че чакама Байерн със само пет точки разлика – рече Тухел. Дори не мечтаехме за това. Сега всичко зависи от нас.”

Борусия има право на самочувствие. Отборът спечели седма поредна победа поред във всички турнири. А в Дармщад дебют направи 17-годишният Феликс Паслак и остави добри впечатления.

А че формата е временна, а класата вечна доказа Клаудио Писаро.

Перуанският ветеран направи една от своите гала вечери и Вердер разгроми Байер с 4:1 в Леверкузен. Писаро вкара три гола. Преди две седмици „бременските музиканти” превзеха „Байарена” и за купата с 3:1.

За Писаро това бяха голове 184, 185 и 186 в Бундеслигата. 99 от тях са с екипа на Вердер. По този начин Писаро задмина клубните легенди Руди Фьолер и Франк Нойбарт, които имаха по 97 попадения във вечната ранглиста.

Най-младият треньор в историята на Бундеслигата продължи да мечтае.

28-годишният Юлиян Нагелсман отпразнува втора победа в третия си мач начело на Хофенхайм – 2:1 срещу бившия му клуб Аугсбург. С тях прати Айнтрахт в зоната на изпадащите.

Други резултати от Бундеслигата: Шалке – Хамбургер 3:2, Борусия (Мьонхенгладбах) – Щутгарт 4:0, Херта – Айнтрахт 2:0.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията