Ули Хьонес даде първото си интервю след затвора

Никакъв не съм в клуба, не искам фотографи да ме дебнат зад дървото, твърди бившият президент

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 02 Март 2016
0
940

Ули Хьонес отново е свободен човек и довечера ще гледа за първи път след година и половина на живо своя любим Байерн.

Пуснатият в понеделник от затвора бивш президент ще заеме своето кресло на „Алианц Арена”. Баронът на Бундеслигата, както обичаха да го наричат в Германия, прекара над 600 дни зад решетките заради укриване на данъци.

„Като цяло съм добре – каза 64-годишният Хьонес в първото си интервю след затвора пред вестник „Билд”. 

- На първо място трябва да изчистя главата си.

Не можете да си представите какво бе напрежението върху нея през последните години. Не говоря само за времето в затвора, а и преди това.”

Хьонес не успя да се измъкне от присъдата, въпреки че сам призна за укритите милиони. Първоначално тя гласеше три години и половина.

На 29 февруари легендарният футболист и президент на Байерн бе пуснат с намалена на половина присъда. В първите седем месеца Хьонес нямаше право да напуска затвора. След това му позволиха да започне работа в академията на баварците.

В затвора ставах всяка сутрин в 5 часа и отивах на работа – твърди Хьонес.

– Връщах се в 7 часа вечерта, играех по малко тенис на маса. Опитвах да заспивам, но ми беше много трудно. Най-много съм благодарен на възможността да прекарвам времето в моя любим клуб.

Всички часове на базата на „Зебенер щрасе” бяха прекрасни. Съвсем различни от затвора. Алтернативата бе да опаковам паста за зъби.”

Освобождението Хьонес отпразнува със семейството и най-близките приятели.

„Сутринта закусвах с любимите ми вайсвурстове и половин ден след това играх карти – продължава разказът Хьонес. –

Сега нямам търпение да отида като свободен човек на стадиона.

В затвора ми бе позволено. Разрешаваха ми само да гледам баскетбол и то в най-задните редове на залата. Много се радвам, че отново ще седна на футболен стадион.

Не знам какво ще е бъдещето ми. На първо място искам едно – спокойствие. И без фотографи пред дома ми. Не искам да виждам папараци зад дървото, когато се разхождам със съпругата ми. Вече не работя в Байерн. Не съм президент, никакъв не съм.”

Последното изречение обаче не е съвсем сигурно. В Мюнхен усилено се твърди, че Байерн ще си поиска своя Барон. Защото могъществото на Байерн в Бундеслигата е неизвенно свързано с желязната ръка, която имаше Ули Хьонес.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията