Той обичаше Роки и научи Дармщад да не се предава

Историята на запалянкото Джони Хаймес, на когото един немски клуб кръсти стадиона си

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 11 Сеп 2016
0
6247
darmstadt98.de

Капитанът Айкун Сулу го вдигна над главата си, а нападателят Марко Зайлер показа нова татуировка на ръката си, малко под лакътя. Бе като гривна, а на нея пишеше: "Борете се!". Едно към едно бе копирал гривничка от фондацията на Джони за татуса.

На 8 март тази година градът се събуди мрачен и тъжен. През нощта бе починал Джони Хаймес.

На погребението отиде целият тим, президентът, треньорът, както и хиляди фенове. Там бе и тенис звездата на Германия Андреа Петкович, която познава Джони от дете, тренирали са заедно, и подкрепя фондацията му по всякакъв начин. Тя игра със синята гривна на няколко турнира.

Джони искаше само две неща за погребението си - да има до себе си шапка и шалче на "лилиите", както е прякорът на Дармщад, и отборът никога да не забравя най-важното: Да се бори!

Дармщад събра сили и се спаси от изпадане, като кръг преди края би като гост Херта и си осигури място в елита за този сезон.

Преди първия мач в края на август, клубът обяви решението си, съгласувано със спонсора, чието име носеше стадиона в последните 2 години.

През сезон 2016-2017 г., това ще е "Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor" - арената ще се казва като запалянкото, който стана нещо като символ на успеха, на духа на Дармщад.

Феновете категорично подкрепиха идеята и първият домакински мач на стадиона с име "Джони Хаймес" бе в събота, дербито на областта Хесен срещу Айнтрахт.

Кажете после, че духът на Джони няма пръст в победния гол в последните секунди...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията