ПСЖ, Арсенал и Базел срещу Лудогорец

Единствената българска победа в групите на Шампионската лига дойде именно срещу швейцарците

Sportinglife
Sportinglife 19:00 ч., 25 Авг 2016
0
1097
Стоян Георгиев

Лудогорец изтегли много труден жребий за груповата фаза на Шампионската лига. Българският шампион е в карето А, където го чакат Пари Сен Жермен, Арсенал и Базел.

Роберто Карлуш, бразилският ляв бек - образец, изтегли името на българския шампион в неговата четвърта урна.

А най-големият британски голмайстор в историята Йън Ръш определи в коя група попада Лудогорец. И не бе никак милостив, не че някой може да очаква лесен жребий в турнира, в който играят 32-та най-силни тима на континента.

Пари Сен Жермен е европейска суперсила с парите на катарските шейхове и се цели все по-високо в турнира. Звезди като Единсон Кавани, Хавиер Пасторе и Давид Луиш предвождат парижани, а начело на отбора е Унай Емери, спечелил три пъти поред със Севиля Лига Европа.

Арсенал не излиза от турнира вече повече от десетилетие и е гранд, воден от хора като Месут Йозил, Оливие Жиру и Алекси Санчес. По традиция лондонският отбор минава груповата фаза.

Базел е стар познайник на Лудогорец, срещал е два пъти тима от Разград. И това е единственият съперник, побеждаван от български отбор в груповата фаза на Шампионската лига! Лудогорец го направи с 1:0 през есента на 2014-а.

Жребият определи първенецът на България да срещне шампиона на Франция, втория в Англия и краля на швейцарското първенство. Трудна група... Преследването на всяка точка ще е мъчно.

Мачовете от груповата фаза са на:

13/14 септември

27/28 септември

18/19 октомври

1/2 ноември

22/23 ноември

6/7 декември.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията