Моуриньо: Още един слаб мач и пускам децата

Заплахата важи за всичи звезди на Челси

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 29 Сеп 2015
0
921
Getty Images

Жозе Моуриньо се завърна в Португалия за гостуването на Челси срещу Порто в Шампионската лига и зловещо размаха пръст към всичките си звезди.

Той обяви, че изисква от тях мотивация и себераздаване в дуела с бившия му тим или ще ги извади от състава.

От началото на сезона Челси има 4 загуби в седем кръга.

„Когато в отбора играят футболист с нулева мотивация, няма как да не загубиш – каза Моуриньо, показвайки нулата с пръсти. – Има два вида шампиони. Едните, които печелят всичко. И другите, които губят всичко. Много е трудно всяка година да си шампион, но можеш да бъде постоянен шампион с начина си на поведение. Това е проблемът, който Челси има сега. Трудно е да се спечели едновременно и Висшата лига, и Шампионската лига. Но ние можем да го направим. Имам отлични футболисти, които са страхотни хора. Но няма недосегаеми. Ако продължаваме да се представяме по същия начин, ще пусна децата. Не се притеснявам. Още един слаб мач и няма да имам друг избор.”

Диего Коща се завърна в състава на Челси с нова брада. Испанският национал пропусна гостуването срещу Нюкасъл (2:2) заради наказание.

Очаква се Моуриньо да започне атаката си с Коща, който се погрижи за скандали с поведението си при 2:0 над Арсенал. Заради него дисциплинарната комисия го наказа за 3 мача.

Челси стартира в Шампионската лига с победа 4:0 над Макаби (Тел Авив).

Това е и единствената наистина убедителна победа на „сините” през сезона.

В другия мач от групата Макаби, воден от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович, приема Динамо (Киев), където пък играе бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията