Черно море е шансът на България

В началото Беларус не бе страшен, после дойде БАТЕ

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 23 Юли 2015
0
372
Lap.bg

Черно море е големият български шанс България да не остане зад борда още във втория предварителен кръг на евротурнирите.

Четата на адмирал Никола Спасов отива след 1:1 във Варна срещу Динамо (Минск) – местната гордост, който е ставал единствен шампион на СССР от тази страна.

След разпада на Съветския съюз отборите от Беларус не представляваха заплаха за България и по-специално за ЦСКА.

В продължение на пет години "червените" три пъти се паднаха с беларуси, включително с Динамо.

От шест мача срещу Белшина, Шахтьор (Солигорск) и сегашния съперник на ЦСКА грандът победи пет път и веднъж завърши наравно.

По това време националният отбор също много успешно играеше срещу Беларус – и като домакин, и като гост.

Но дойде времето на БАТЕ (Борисов).

В две последователни години модерният тим страната отстрани Левски и Литекс. И стана така, че ние започнахме да се възхищаваме на БАТЕ-то.

Сега е ред на Черно море да възстанови статуквото в наша полза. Никола Спасов е направил един изключително стабилен отбор от "стари кучета", който не може бъде уплашен.

Вярно е, че Динамо респектира с миналогодишното си участие в Лига Европа, където участна в групите и спечели като гост на Фиорентина и Гинган.

Но Черно море се доказа като котка с девет живота, която обича да хапе в последната минута. За справка – попитайте Левски и Пирин. Националът на Мартиника - Матиас Куриор, се превърна в пехотинеца за тежките мисии. Отнякъде се появява и вкарва решителния гол.

В първия мач срещу Динамо варненци показаха, че не са по-слабият отбор. Заслужаваха да спечелят мача, но можеха и да го загубят.

Никола Спасов обожава играта на контраатака и вероятно ще остави инициативата на беларусите на старта. А после? Гледайте Курьор.

След като Берое изглежда почти обречен срещу Брьондби, двубоят от 18 часа може да докаже или най-малкото да отложите темата за българския футбол от последните няколко дни – дойде ли Страшния съд за българския футбол.

Два наши отбора вече коленичиха пред отбори от бившия Съветски съюз. При това такива, които в съществуването си не са виждали СССР – молдовския Милсами и латвийския Йелгава.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията