Голяма хапка или трети успех?

Излизаме без страх срещу Брьондби, твърди треньорът на Берое

Анна Николова
Анна Николова 09:10 ч., 16 Юли 2015
0
313
Lap.bg

Датският еквивалент на самия себе си. Това като че ли е най-краткото определение, което може да бъде дадено за втория съперник на Берое в квалификациите на турнира Лига Европа – Брьондби. Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер от 20,00 часа на стадион „Берое” в Стара Загора. Срещата е първа от втория квалификационен кръг, този път старозагорци са в леко по-неизгодната позиция да играят реванша в Копенхаген, а не на собствения си стадион.

За повечето Брьондби е фаворитът в тази среща. И това въпреки че през последните години датчаните преминаха през сериозна криза, бяха заплашени дори от изпадане, но сега ситуацията е спокойна, в тима има дори няколко добре познати имена като Даниел Агер и състава отново гледа към челните места в шампионата. Точно същата е ситуацията и в Стара Загора.

Двата тима си приличат и по още нещо – двубоите от Лига Европа са първите им официални срещи за сезона. Шампионатите и на България, и на Дания започват в неделя и двамата треньори са категорични, че играчите им не са в оптимална форма.

В първия кръг обаче Брьондби определено впечатли с изразителната си победа над тим от Сан Марино. Датчаните превъзхождат Берое и с физическите си данни. В Стара Загора обаче са категорични, че името и по-големият опит на съперника не бива да ги притесняват.

Петър Хубчев

За нас ще бъде по-важно да играем без капка страх и да изпитаме удоволствие, че играем тези мачове от Лига Европа. Футболистите трябва да изживеят това удоволствие.

„Очаква ни един много тежък двубой. Знаем какви са силните страни им страни. Искаме да имаме уважение към всеки един противник, но в никакъв случай страх. Трябва да свикнем да играем под напрежение. Те ще дойдат много подготвени. Ще компенсираме техния опит в европейските турнири с по-голямо желание и повече движение.

Ще се опитаме да им се противопоставим по най-добрия начин. Не мисля, че ще ни подценят. Тактически отборът играе доста грамотно. За нас ще бъде по-важно да играем без капка страх и да изпитаме удоволствие, че играем тези мачове от Лига Европа. Футболистите трябва да изживеят това удоволствие“, категоричен бе наставникът на Берое Петър Хубчев.

Бившият национал няма проблем с контузени играчи и ще може да разчита на най-доброто.

В тима на Брьондби пък зрителите няма да видят Даниел Агер.

„Имаме амбиция да започнем силно в шампионата. За новия сезон целта ни е място в тройката и подобряване на играта на отбора. Важно за постигането на задачите ни е да печелим повече точки като гост в сравнение с предишните сезони. Затова и реших да оставя Агер вкъщи, където той да тренира, за да бъде готов за мача срещу Орхус в неделя. Естествено искаме да се представим добре и в Лига Европа, защото срещите в турнира дават допълнителен опит на младия ни отбор”, обясни отсъствието му треньора на датския тим Томас Франк.

„Предстоят ни четири мача за 11 дни, така че е нормално да се очакват промени и ротации в състава. Необходимо е да запазим нужната свежест във футболистите, ако искаме да постигнем добри резултати”, допълни още той.

Двубоят тази вечер ще бъде ръководен от един от най-добрите италиански съдии Антонио Дамато. Той е адвокат по професия, а в ранглистата на ФИФА е включен още през 2010 г. Ръководи мачове от европейските клубни турнири от 2010/11. Асистенти на Дамато ще бъдат Алесандро Костанцо и Джузепе Де Пинто. Четвърти съдия е Анджело Червела.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията