Арсенал взе Чех, иска Спайдърмен

Венгер готов с 40 милиона евро за Обамеянг

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 23 Юни 2015
0
770
Getty Images

Петер Чех прекоси Темза и след 11 години в Челси срещу 11 милиона паунда ще играе в Арсенал.

Мениджърът Арсен Венгер завърши двегодишното си чакане на големия чешки вратар, който донесе много отличия на „сините”, но стана излишен заради Тибо Куртоа. Според контракта Чех ще получава по 100 000 паунда седмична заплата.

„Петер ще донесе допълнителни 15 точки на Арсенал през новия сезон”, пророкува капитанът на Челси Джон Тери.

Откакто Жозе Моуриньо заложи на вратаря при първия си престой през 2004 година, Чех се превърна в икона на Челси. Най-големият му мач е финалът на Шампионската лига срещу Байерн на „Алианц Арена” през 2012 година. Тогава вратарят праваше чудеса срещу налитащите като оси баварци, спаси дузпа в продължението на Ариен Робен, а Дидие Дрогба изравни за 1:1 в 89-ата минута, а накрая вкара финалната дузпа за триумфа.

Купите на Чех с Челси

- 4 шампионски титли
- 4 купи на Англия
- 3 купи на футболната лига
- 2 купи Комюнити Шийлд
- Шампионска лига
- Лига Европа

Съдбата си знае работата и първият официален мач на Чех ще е срещу... Челси. Той трябва да е на 2 август, когато Арсенал се изправя срещу шампиона за Комюнити Шийлд – суперкупата на Англия на „Уембли”.

А още на 19 септември ще дойде завръщането на „Стамфорд Бридж”. Тогава новият му тим ще гостува на Челси в двубой от Висшата лига. Сега Моуриньо поиска от Арсенал английския национал Алекс Окслейд-Чембърлейн в замяна. Но „артилеристите” категорично казаха „Не”.

Арсенал иска да вземе и най-бързия спринтьор в Бундеслигата – Пиер-Емерик Обамеянг. Габонският нападател на Борусия (Дортмунд), известен като Спайдърмен във футбола, е на първо място в списъка на Арсен Венгер.

През 2013 година германският клуб куби Обамеянг за 13 милиона евро от Сент Етиен, а сега цената му е скочила до 40 милиона. Новият треньор на Борусия Томас Тухел се надява да му се позволи да гради атаката си именно около Спайдърмен. А Венгер е известен, че харесва точно такъв тип нападатели.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията