Пеп, Жозе и едно "малко синьо конче"

Знаете ли какво се случва обикновено, когато Челси спечели първите си три мача във Висшата лига?

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 29 Авг 2016
0
2274
GETTY IMAGES

Преди 3 години, някъде около Коледа на 2013-а, Мануел Пелегрини нарече битката за титлата "надбягване с три коня" - Челси, Манчестър Сити и Ливърпул.

Те бяха с точки пред останалите, а Жозе Моуриньо водеше "сините" от Лондон.

"Ние не сме претендент, ние сме малко конче срещу два големи коня", направи се на умряла лисица Специалния тогава.

Днес закачката отново става актуална. Манчестър Юнайтед на Жозе, Манчестър Сити на Пеп Гуардиола и Челси на Антонио Конте тръгнаха с по три победи от първите три кръга в Англия и букмейкърите са категорични - титлата ще е за един от тях.

След паузата на националните отбори идва и първото дерби за сезона, като Юнайтед приема Сити.

Но какво научихме дотук за "трите коня", кой от тях е "малкото конче", както и къде са другите три тима, на които се залагаше като претенденти преди сезона - Арсенал, Ливърпул и Тотнъм?

И кой може да изненада всички с представянето си...?

Юнайтед е солиден, целенасочен и с ясна идея какво прави. Има достатъчно класа на терена и жокери на скамейката, за да бие отбори като Борнемут, Саутхемптън и Хъл - с които игра досега.

Сър Алекс преди години формулира така битката за титлата - вземи си мачовете с отборите, които са извън топ 6, това ти гарантира достатъчно точки да си на "пол позишън". В преките двубои просто нанасяш нокаутиращи удари, но точки като тези с Хъл са задължителни.

Юнайтед показа черта от старото време - спечели в края, когато изглеждаше, че 2 пункта отиват по дяволите. В този тим има вече и увереност, че може да печели всеки мач. Въпросителна остава около защитата, която до този момент не е тествана особено в трите мача.

Сити показа отново, че не е напълно готов за плановете на Гуардиола - тоест, не е в кондиция да ги покрива и изпълнява за 90 минути.

Срещу Съндърланд в първия кръг, срещу Стоук преди седмица, и сега срещу Уест Хем, отборът на Пеп успяваше да поддържа супер темпо и да играе вдъхновяващ футбол с пасове и флангови атаки за около 50-60 минути от мачовете.

Няма да е достатъчно, когато насреща са "големите момчета" на лигата. Но пък време има, а стилът ще се гради с месеци - никой не очаква Сити да изглежда идеално още от първия ден.

Подобно на Юнайтед, това е процес, защото мениджърът е нов, а съставът - променен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията