Анчелоти и Бейл очакват раздяла

Ако клубът e доволен от мен, ще остана, каза италианецът

Sportinglife
Sportinglife 12:35 ч., 14 Май 2015
0
620
Getty Images

Карло Анчелоти призна, че няма да се учуди, ако бъде уволнен от Реал. След като миналия сезон спечели Шампионската лига, то този италианският треньор и „кралете” остават с празни ръце.

Реал е клуб, известен с безкомпромистността си дори към най-големите имена.

„Не мисля сега за бъдещето ми – каза Анчелоти след отпадането от Ювентус в полуфинала на Шампионската лига. – Ако клубът е доволен от работата ми в последните две години, ще остана. От моя гледна точка бъдещето ми е решено – искам да работя в Реал. Но знам как стоят нещата във футбола. Ако клубът иска, може по всяко време да смени треньора си. Аз съм доволен от работата си в Мадрид. Изградих добри отношения с футболисти и ръководство в добри и лоши моменти. Смятам, че като цяло престоят ми е успешен.”

Според Анчелоти Реал е играл добре в мачовете срещу Ювентус, но не му е стигнал късмет.

И в двата двубоя Кристиано Роналдо вкара по един гол и се изравни с Лионел Меси във вечната ранглиста на Шампионската лига – по 77 попадения.

„За да спечелиш този турнир, ти трябва и късмет – продължи Анчелоти. – Не ни достигна много малко. Проблемът бе в малките детайли. Ако трябва да критикувам, то ще е за играта ни през първия мач. Моите футболисти дадоха всичко от себе си.”

„След като вкарахме гола, помислихме, че всичко свърши – рече защитникът Серхио Рамос. – Сега трябва да поздравим Ювентус за класирането на финала. Не можахме в два мача да вкараме достатъчно голове.”

Освен Анчелоти несигурно е бъдещето и на най-скъпия футболист в света Гарет Бейл.

Уелският нападател няколко пъти бе близо до гола, но все не улучваше вратата. Бейл стреля седем пъти към Джанлуиджи Буфон.

С такова постижение в един мач се горее само Единсон Кавани от Пари Сен Жермен в един от мачовете с Барселона.

Само два пъти Бейл получи пас от Роналдо, отне само една топка и направи само едно центриране.

11 пъти уелсецът загуби топката. Подаде 35 паса с точност 77,1 процента – единствено вратарят Икер Касияс и резервата Хавиер Ернандес имаха по-лоша успеваемост.

За 30 мача през сезона Бейл вкара 13 гола и даде осем асистенции.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията