Драконовски огън по Байерн

Всичко ли свърши, питат се в Германия след безумни грешки

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 16 Апр 2015
0
513

Байерн беше изпепелен от Порто и от свои. Баварците загубиха на стадион „Естадио до Драгао” с 1:3 и трябва да се надяват на най-доброто си лице следващата седмица, за да докаже статута си на фаворит в Шампионската лига.

Какви грешки! Уж перфектният Шаби Алонсо подари първия гол на Порто в 3-ата минута. Испанецът остави топката на Ибраими и той остана сам срещу Мануел Нойер. Вратар №1 в света го повали – дузпа и... жълт картон. В почти всички случаи за подобни нарушения на откъснал се футболист следва  изгонване.

„Нойер бе голям късметлия, че остана на терена”, коментира легендарният вратар Оливер Кан в телевизионното студио.

От дузпата Рикардо Куарешма заби за 1:0. Минаха още седем минути и абсолютно същата грешка направи бразилецът Данте. Този път Куарешма вкара директно – 2:0. А Данте вече със сигурност няма да остане в Мюнхен през новия сезон.

Разбитият от контузии Байерн все пак се върна в мача – Тиаго Алкантара вкара първото си попадение в Шампионската лига. След почивката отново Порто беше господарят на терена. А грешките на Байерн продължиха с още една звезда – Джером Боатенг. Световният шампион от миналото лято се размина с топката и Джаксън Мартинес направи 3:1.

„За целия сезон не сме допускали толкова много грешки, а сега го направихме в един мач – ядосваше се Нойер. – Не играхме добре. В никакъв случай не трябва да отправяме индивидуални критики към някого. Загубихме двубоя заедно. Но вярваме в нас и ще направим всичко възможно да заличим пасива в Мюнхен.”

За последно Байерн получи три гола при 1:4 от Волфсбург на старта на Бундеслигата. Но в Шампионската лига баварците бяха убедителни като гост през този сезон само при 7:1 срещу Рома в груповата фаза. Останалите резулати са 1:0 над ЦСКА (Москва), 2:3 срещу Манчестър Сити и 0:0 срещу Шахтьор.Факт е, че сега баварците бяха без шестима футболисти заради контузии – Ариен Робен, Франк Рибери, Бастиян Швайнщайгер, Дейвид Алаба, Хави Мартинес и Клаудио Писаро.

„След 0:2 успяхме да влезем в мача и го контролирахме – каза Гуардиола. – Точно тогава падна третият гол. Грешки се случват, това е част от футбола. Но на такова ниво винаги те наказват. Не съм недоволен от отбора, дадохме всичко от себе си.”

„Такива грешки се случват веднъж в живота – рече капитанът Филип Лам. – Загубата е голяма, но не е непреодолима.  За наша радост и в Порто ще липсват играчи заради наказание. При нас контузиите тежат.  За съдията не искам да говоря. Жълтият картон, който ми даде е един виц.”

„Шансовете да се класираме са на лице и ще говорим за тях – каза нападателят Томас Мюлер. – Порто е силен отбор и ни наказа.”

Порто победи Байерн едва за втори път. Първият бе във финала за КЕШ във Виена през 1987 година – 2:1.

„Надихрахме най-добрия отбор в историята на Байерн – възкликна треньорът Холен Лопетеги. – Сега ни чака ужасяващо тежък реванш в Мюнхен. Но моят отбор има огромна амбиция да продължи. Мачът в Мюнхен ще е напълно различен, а наказаните Данило и Алекс Сандро много ще липсват. Важното е, че надиграхме отбора, който най-добре владее топката в света.”

„Това е една от най-великите ми нощи – добави голмайсторът Куарешма. – Но не моите голове са важни, а победата. Аз само си свърших работата.”

Най-големият вестник в Германия попита „Билд” попита: „Всичко ли свърши?”

С Рибери и Швайнщайгер на реванша вероятно Байерн ще изглежда по друг начин. Но така или иначе Пеп Гуардиола продължава да се лута в сянката на Юп Хайнкес, който спечели пет купи през 2013 година.

Особено заради разгромната загуба от Реал на полуфинала миналия сезон. Но и при Хайнкес имаше мач, в който Байерн изостана с 0:2 до 10-ата минута. На „Олд Трафорд” Манчестър Юнайтед стигна дори до 3:0, баварците направиха 3:2 и продължиха напред. Сега им трябва подобен обрат.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията