Футболни войни

Стрелите по оста Ловеч – Разград само доказаха, че във футбола ни цари истинска война.

Джони Кейджов
Джони Кейджов 11:55 ч., 09 Апр 2015
0
1012
Lap.bg

Стрелите по оста Ловеч – Разград само доказаха, че във футбола ни цари истинска война. Не просто чешане на езици. Двамата мецанати от провинциалния футбол Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев изстреляха един срещу друг торпеда, които няма да се забравят.

Домусчиев за предаването „А група Токшоу”.

„Акцентира се върху нещо, което се е случило по време на мач, за да се неглижира успеха на Лудогорец. Давам ви пример приятелския мач между Ботев и Литекс.

Един жълт картон в такъв важен мач, отменен гол, за който Ботев даже не пусна контестация. А имаше някакъв гол, който отмениха на Ботев срещу нас и имаше три седмици коментари, проклятия.

Но това не се коментира, няма рекламация от клуба, как става тая работа. Ако гледате мача, това си е приятелски мач. Дали има дружба или не между отборите, вие ще си прецените като гледате мача, но и това не се дава никъде и няма отражение“.

За хладните отношения между двамата се говори отдавна. Но членовете на изпълкома на БФС спазваха благоприличие до сряда вечер...

Хронологично фронта откри Домусчиев, който каза, че мачът Ботев – Литекс (0:1) бил приятелски.

Защо му бе? Това все още остава загадка. Явно има нещо, с които Ганчев го е ядосал.

Шефът на Литекс определено се мръщи, че неговото царуване извън София бе спряно от разградския началник. Думите на Ганчев, написани в декларацията на управителния съвет на Литекс (нали никой не си мисли, че това го е написал Красимир Балъков или Стойчо Стоилов например), излизат от добрия и колегиален фон.

В тях има дори вулгарни обиди, присъщи на уличния език.

Босът на Литекс много рядко се показва пред медиите за разлика от Домусчиев. Използва много от думите, които в момента могат да се чуят от феновете най-вече на ЦСКА, които припознават Разград във всички свои проблеми.

Ганчев обаче не спря само с обидите към Домусчиев. Атакува и Борислав Михайлов, президента на БФС.

Става дума за местонахождението на „неговия паметник” – в Перник, Дупница или на „Българска армия”. Дали пък ЦСКА не е някаква тайна причина?

Засега можем само да гадаем. Въпросът е, че Ганчев, Домусчиев и Михайлов ще трябва да седнат на една маса в сградата на футболния съюз и да решават текущи проблеми.

Делиормански (не)обрязани смислици

"Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия! Каква мила и комплексирана родна  картинка! Любимото мрънкало на всички ТВ-та говори, гледа се и после се харесва…Много се харесва! Дори е влюбено в себе си! Дори му се иска да се самоизнасили…

Добре , че е делиорманската мисъл, та  да се възроди футбола, бизнеса и интелекта  на изстрадалата ни Татковина. Жалка история без хепиенд за онези, долу в тъмнината, които винаги са пробити- чрез съдии или  футболен съюз, чрез играчи или ръководства на всякакви български и балкански отбори.

Г-н футболен Гений, има стара българска поговорка. Когато двама си мерят футбола, не е необходимо трети да си слага корнера. Колкото и намазан да е той и колкото силни сърбежи да има. Обикновено, когато стърчиш високо, там горе,  е важно дали си със сюнет или имаш ушанка. Защото ветровете са силни и студени. Бъдете здрав, г-н Мислителю! Футбол има без Пеле и Марадона, ще има и без Ловеч и Ботев..

А относно паметника… може да е в Перник, Дупница, Българска армия или някоя екзотична дестинация като Малдивите и т.н.“

От Управителния съвет на  ПФК Литекс Ловеч

След декларацията на управителния съвет на Литекс това изглежда напълно невъзможно. По-скоро на софийската улица „Иван Асен ІІ” може да стане война между гардове.

С разпадането на грандовете ЦСКА и Левски виждаме срив и в най-висшата управа на футбола.

При това когато за първи път ще приемам европейски футболен форум като Евро 2015 за юноши. Михайлов традиционно нехае за проблемите на клубовете, вече забавлява аудиторията с "весели" интервюта след мачове.

Президентът обича да говори колко добри условия е организирал за националния отбор, но Ники Михайлов и компания не могат да победят почти никого, камо ли да се класират за голям форум.

Може би обаче именно националният тим да е вледенил толкова здраво отношенията в изпълкома.

Още на неофициалния дебют на Ивайло Петев срещу Румъния в Анталия трима от повиканите играчи на Литекс не играха. Балъков каза с половин уста, че е ядосан и дотук. Тогава Лудогорец се направи на важен и пусна само трима от шест повикани. Естествено всички играха. Сега ябълката на раздора бе малкият Михайлов, но там пък Ганчев не би трябвало да има интерес и да бъде страна.

Значи проблемът може да е по-дълбок и да е за национали на Литекс и Лудогорец.

След края на първия полуфинал срещу Левски Домусчиев подмина камери и микрофони.

Нещо доста нетипично за него. Вероятно за нещо е гузен. Иначи най-нормалното нещо бе да отговори подобаващо на „управителния съвет на Литекс”.

Картите са хвърлени на масата, войната вече не е само студена. Очакваме следващия ход.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията