Реал Мадрид гони евротитла, но в баскетбола

Възможност за реванш

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 15 Май 2015
0
399
Getty Images

Два дни след големия си провал във футболната Шампионска лига, Реал Мадрид има възможност за реванш пред своите фенове. Дава му я стартиращата тази вечер финална четворка на Евролигата, в която тимът е един от участниците. Останалите трима претенденти за короната на клуб №1 в Европа за този сезон са ЦСКА Москва, Фенербахче и Олимпиакос.

Домакин на срещите от "Файнъл Фор" тази година е испанската столица Мадрид.

Именно пред собствената си публика играчите на Реал ще трябва да се справят и със спомените за последните два загубени финала в турнира – през 2013 г. от Олимпиакос и през 2014 от Макаби (Тел Авив).

Програмата

19,00 ч. ЦСКА (Москва) – Олимпиакос

22,00 ч. Реал (Мадрид) – Фенербахче

„Реал Мадрид заслужава да стане шампион в Евролигата. През последните две години бяхме близо до трофея, но и късметът не бе на наша страна. И този път ще дадем всичко от себе си. Фенербахче е сериозен отбор с добре подготвени играчи. На пейката си имат треньор като Желко Обрадович и за нас ще бъде трудно, но няма да се предадем”, категоричен бе един от играчите на белите – Серхио Люл.

„За клуб като Реал "Финалната четворка" е огромна отговорност. Ние сме домакини и всички ще следят изкъсо представянето ни. Изгубихме два поредни финала в турнира и нямаме право на грешка. Ще дадем най-доброто от себе си”, гарантира треньорът на Реал Пабло Ласо.

Домакините ще трябва да направят това още тази вечер в полуфиналите, където техен съперник ще бъде дебютантът в тази фаза – Фенербахче.

Турският тим пристигна първи, още в средата на седмицата в Мадрид. В неговия състав са носителите на два от индивидуалните приза в Евролигата за този сезон – обявенията за най-полезен играч Неманя Биелица и за изгряваща звезда Богдан Богданович. Треньор на Фенербахче пък е легендата Желко Обрадович.

Показват двубоите в 200 страни в цял свят

Двубоите от финалната фаза на Евролигата ще бъдат показани в 200 страни от цял свят.

Права за излъчване имат 36 телевизии от Северна и Южна Америка, Африка, Азия, Австралия и Европа. 

„За Фенербахче това е дебют на финалите. Моят отбор обаче е добре подготвен за това, което го очаква. Запознати сме с играта на съперника. Работихме много през последните седмици върху слабостите си и ще дадем всичко от себе си в полуфиналa”, обеща Обрадович, който е най-успешният треньор в Евролигата.

„За мен финалите в Евролигата ще бъдат ценен опит. С отбора се насладихме на пътуването до Мадрид. Сега обаче трябва да бъдем съсредоточени, защото ни очакват сериозни мачове. Треньорът Желко Обрадович ни дава много спокойствие”, коментира един от баскетболистите на тима Богдан Богданович. За втора поредна година той бе определен за „изгряваща звезда” в Евролигата като останалите претенденти за отличието бяха Дарио Шарич и Чеди Осман (Анадолу Ефес), Марио Хезоня (Барселона) и Алесандро Джентиле (Армани Милано).

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на семейството ми, което бе до мен през всички тези години. Това е исторически момент за мен и Фенербахче. Изказвам благодарности и към всички колеги и треньори”, пък заяви Неманя Биелица при награждаването му за най-полезен състезател в Евролигата.

Голямата въпросителна е дали Биелица тази вечер ще започне в основния състав. Обрадович се закани да го пусне титуляр като опита да изненада съперника с позицията, на която ще играе сръбският национал. „Той може да играе на всеки пост”, мотивира намеренията си наставника на Фенербахче.

В другия полуфинал един срещу друг застават отборите на ЦСКА (Москва) и Олимпиакос.

Двата тима пристигнаха почти едновременно в Мадрид и се настаниха в хотела си с 20 минути разлика.

За Олимпиакос това е девето участие във финалната фаза, но през миналата година гърците не успяха да се класират за тази част от престижната надпревара.

„Изправяме се срещу сериозен отбор като ЦСКА (Москва) на Димитрис Итудис. Хубаво е, че двама гръцки треньори достигнаха до този етап на турнира. Олимпиакос ще разчита на опита на Спанулис и Принтезис, които са били част от тима и в Истанбул през 2012 г. и Лондон през 2013 г.”, коментира треньорът на Олимпиакос Янис Сфайропулос

Съперникът на Олимпиакос тази вечер – ЦСКА е с малко повече участия във Файнъл Фор – 12 през последните 13 сезона. „Ще дадем всичко от себе си да се представим на ниво. ова е голямо постижение за нас. Говорихме доста за него през последните дни. Разполагаме с играчи като Кайл Хайнс, който знае как се печели този турнир”, заяви треньорът на руския гранд Димитрис Итудис.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията