Железния Майк: Мани Пакиао ще победи

"Мейуедър трябва да промени тактиката си", смята легендата

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 13 Март 2015
0
2068
Getty Images

Майк Тайсън предупреди Флойд Мейуедър, че трябва да се бори като истински лъв, ако иска да спечели големия бой срещу Мани Пакиао.

Железния Майк, който отбеляза три десетилетия от първата битка във феноменалната си кариера, предрече, че Мейуедър ще загуби боя, ако не промени дефанзивната си тактика.

Флойд е сериозен фаворит на букмейкърите, но когато Майк Тайсън говори за бокс, светът трябва да слуша.

"От самото начало си мисля, че Пакиао ще победи. Това момче е с невероятна енергия. Изниква от всички възможни ъгли и постоянно раздава удари. Никога не спира", отбелязва Тайсън.

"Флойд е по-акуратен, но е далеч от това, която прави Пакиао - стотици удари на рунд. Малко вероятно е да стигне до нокаут, така че ако иска да победи, трябва да промени тактиката си. Ако не почне да удря по-интензивно, няма как да бие."

"Трябва да измисли нещо различно. Да се замисли, че единствените, които са затруднявали Мани Пакиао, са Тим Брейдли и Хуан Мануел Маркес, които също раздават стотици удари и са като машини." 

Безкомпромисните победи на Тайсън се дължаха на неговата агресивност и няма нищо чудно в съветите, които дава на Мейуедър.

Миналия петък Железния Майк отбеляза 30 години от първия си голям бой. Той влезе в историята като най-младият шампион в супертежка категория едва на 21 години.

Като 18-годишен тийнейджър в "Plaza Convention Center" в Олбани Тайсън разби Ектор Мерседес още в първия рунд, а това бе първата му от общо 44 победи с нокаут.

На 48 легендарният боксьор най-после изживява спокоен момент в живота си, като е търсен за различни ангажименти в шоубизнеса.

Тайсън профука десетки милиони, които спечели с юмруците си, но знае силата на парите. "Не бива да забравяме, че Флойд може да изкара четвърт милиард долара за една нощ", отбеляза той.

"Нашият спорт е единственият, в който участниците не се ползват с протекциите на закона. Обикновено боксьорите идват от гетата. Мани не е можел да чете и да пише, когато е започнал да се бие. А хора като мен и Флойд изкарват стотици милиони и понякога не знаят какво да правят парите си." 

"А какво остава за тези, които се бият на ринга за по 20 бона? Продължават да ги експлоатират, дори ако се нуждаят от скенер на мозъка. Но те не могат да си го позволят и няма кой да плати за тях." 

Но дали тези думи в съчетание със спомена за пътя на Железния Майк от гетото до богатството, през затвора и изкуплението, ще убеди Мейуедър да спре хазарта или пък да си купува най-скъпите коли и самолети?

Или пък ще накарат Пакиао да ограничи средствата, които дава на бедните си филипински сънародници? 

По-вероятно не.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията